Sivas'ın Gemerek ilçesinde Gemerek Kaymakamlığı tarafından ORAN Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.
Son başvuru tarihi 15 Mart olan ORAN Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde Gemerek Kaymakamlığı tarım ve kobilere yönelik proje hazırlamak için daha önce yine ORAN Kalkınma Ajansı tarafından PCM eğitimi alan proje uzmanlarıyla sunulması düşünülen projeler hakkında toplantı yaptığı kaydedildi. Mesai saatlerinden sonra gönüllü bir şekilde mutat toplantılar yapacak olan proje ekibi çalışmalarına, Gemerek'te faaliyet gösteren özel sektör de dahil edildiği belirtildi. Sızır Alabalık Tesisi ve güneş enerjisi konusunda deneyimli şirket sahibi Ömer Özcan, şirket yöneticisi Özgür Göksu, hayvancılık alanında faaliyet gösteren Sinan Durmuş ve Hacı Dinçer ile toplantıların genişletilme kararı alındığı öğrenildi.
Gemerek Meslek Yüksek Okulu Araştırma Görevlisi Emre Arslan ve Gemerek Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Atakaya'nın da katıldığı toplantıda, üniversite ve hastanenin proje sunumu için gerekli fikir alışverişinde bulunuldu.
(EA-TB-AÖ-Y)

08.01.2013 15:53:31 TSI

Editör: Wan Haber