İzmit Belediyesi'nin lise öğrencilere yönelik başlattığı ve mesleklerle ilgili tanıtımların yapıldığı, "Geleceğe Ziyaret" projesi okulların açılmasıyla birlikte yeniden başladı.
Her hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri İzmit Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen etkinliğin son konukları Yahya Kaptan Anadolu Lisesi ve Körfez Fen Lisesi öğrencileri oldu. Sayısal grup öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu gruba İzmit Belediyesi İnşaat Mühendisi Ayşe Ertoptamış, Mimar Şinasi Topuz ve Şehir Plancısı Fatih Bayram meslekleriyle ilgili bilgiler verdi. Mesleklerini tüm yönleri ile anlatan uzmanlar, bir meslekte başarılı olmak için çok çalışmak ve o mesleği sevmek gerektiğine dikkat çektiler.
247 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen programda gençlerle bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, gençlere başarılı olmanın püf noktalarını aktardı. Doğan, "Mesleğin iyisi kötüsü olmaz. Önemli olan mesleğin erbabı olmaktır. Okullar, fakülteler sizin yetişmenizde tek başına bin unsur değildir. Sosyal donatılarınız sınırlı ise, çok çalışmazsanız, hangi meslekte olursanız olun, istediğiniz yere ulaşamazsınız. Çok çalışın, ailenizi önemseyin. Onları her zaman dinleyin, Büyüklerin hayır dualarını alın" dedi. Başkan Doğan, gençlere mutlaka ihtiyaç duyulan mesleklere yönelmeleri tavsiyesinde de bulundu.
(UU)

12.02.2013 13:13:15 TSI

Editör: Wan Haber