Gediz Belediyesi'nin kent merkezinde yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan fidan desteği geldi.
Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan hibe yolu ile alınan 2 bin ağaç fidanını ilçe genelindeki yeşil alanlar ile mahallelerdeki yaşam alanlarına dikerek Gediz'in yeşil dokusunu artırmaya çalıştıklarını söyledi.
Gediz'e gelindiğinde ilk dikkati çeken şeyin kentin her tarafına hakim olan yeşil doğal bir dokusu olduğunu belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, "Bu güzelliğin idamesinin sağlanması ve artırılmasına yönelik Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce yürüttüğümüz çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalar neticesinde kent merkezindeki yeşil alanlara dikilmek üzere çınar, ladin, mavi ladin, sedir, ıhlamur ve selvi türü 2 binin üzerinde ağaç fidanı belediyemize hibe yoluyla verilmiştir. Bu kıymetli fidanların dikimine başlandı. İlk olarak Mustafa Necip Alanyalı caddesinden başlanan çalışmalar kent içerisinde bulunan yeşil alanlara, yol kenarlarına, mahalle parklarına kadar uzanarak devam edecektir.
Belediyemize bu kıymetli fidanları hibe yolu ile vererek ilçemizin doğal güzelliğine katkıda bulunan başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese Gediz Halkı ve şahsım adına teşekkür ederim" dedi.
(MA-EFE)

13.02.2013 13:51:19 TSI

Editör: Wan Haber