Gebze'de çevre kirliliğine karşı etkin bir denetim uygulayan Gebze Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, Gebze İleri teknoloji Enstitüsü Muallim Köy kampüsüne giden yol kenarına yaklaşık bir kamyon plastik atıkların döktüğünü tespit ettikleri şahıslara ceza kesti.
Denetimlerini sıklaştıran ekipler tarafından Gebze İleri teknoloji Enstitüsü Muallim Köy kampusüne giden yol kenarına yaklaşık bir kamyon plastik atıkların döküldüğünü tepsi edildi. Pimapen yapımına kullanılan malzemelerden oluştuğu tespit edilen atıklar üzerinde titiz bir araştırma çalışması yapan Gebze Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, bir işletmeye ait bilgi ve belgelere ulaşarak ilgili firmayla irtibata geçti.
Kaçak olarak dökülen atığın Çayırova'da faaliyet gösteren bir işletmeye ait olduğunu tespit eden çevre koruma ekipleri ayrıca; atığın nakliyesini yapan ve kaçak olarak döken şahıslara da ulaştı. Kaçak olarak dökülen atıkların dökenler tarafından kaldırılmasını sağlayan çevre koruma ekipleri ayrıca çevre kirliliğine sebep olmaktan dolayı 5326 sayılı kabahatler kanununun ilgili maddesi gereği hem atık sahibi hem de atığı döken şahıs hakkında idari para cezası uyguladı.
Atıkların ayrıca, İZAYDAŞ tesislerinde bertaraf edilmesini sağladı. Gebze Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol servisi tarafından yıl içerisinde rutin saha denetimleri mütemadiyen devam edeceğini açıklayan yetkililer; duyarlı vatandaşların bu yöndeki şikayetlerini 642 04 30 yada ALO 153 hattına bildirmelerini istedi.
(MA-MA)

20.02.2013 15:54:08 TSI

Editör: Wan Haber