Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir galvaniz fabrikasında meydana gelen büyük patlamada, 6 işçi hayatını kaybederken, biri ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar Gaziantep'teki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Fabrikada çalışan ve patlamada yaralanan Suriye uyruklu işçi dehşet anlarını anlattı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde bir galvaniz fabrikasında meydana gelen patlamada, 6 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 8 kişi ise yaralanmıştı. Yaralılardan Ali U., Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Ali K. ile Ayhan K. 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne, Faik Ç., Mehmet K., Memik G. ve Ertuğrul İ.ise Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan ve durumu ağır olan Faik Ç.'nin yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı öğrenildi.
Öte yandan, patlamada yaralanan ve Suriye uyruklu olduğu öğrenilen Mahmut A. ise Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Mahmut A.'nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Suriyeli yaralı Mahmut A. yaşanan patlama olayını korku dolu gözlerle anlatarak, "Birden büyük bir patlama sesi duydum. Patlama sesinden sonra birden sarsıldım. Patlama alanı ile aramda 15 metre vardı. Ne olduğunu anlayamadan yere düştüm. Yavaş yavaş yerden kalkmaya çalıştım. Bir de baktım ki etrafımda yaralılar var. Yerde insanlar yatıyordu. Daha sonra ambulans gelerek bizi hastanelere taşıdı. Şuan sağlık durumum iyi" dedi.
Diğer yandan ise patlama sonrası hayatını kaybeden 6 kişiden 2 kişinin isimlerinin Hasan Esad ve Ramazan Bezgin olduğu öğrenildi.
(BB-ÖK-Y)

30.01.2013 14:06:57 TSI

Editör: Wan Haber