Gaziantep'in Nizip ilçesinde yolcu minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'ten Nizip ilçesi istikametine giden Müslüm Ö. yönetimindeki 27 Z 9509 plakalı yolcu minibüsü ile sürücüsü tespit edilemeyen 27 TV 680 plakalı otomobil, Gaziantep-Şanlıurfa karayolunun 40. kilometresinde kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da şarampole yuvarlandı. Kazada, otomobilde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Kaza sonrası Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri de yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan vatandaşlar ise sıkıştıkları yerden itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak Nizip Devlet Hastanesi ve Gaziantep'te bulunan hastanelere kaldırıldı. Bu sırada kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan çocuklar yaşadıkları korkuyu güçlükle anlattı.
Kaza nedeniyle yaklaşık yarım saat trafiğe kapanan yol, polisin çalışmalarıyla kontrollü olarak yeniden açıldı.
Kaza sonrası olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı yaptığı incelemelerin ardından otopsi için cenazeleri Nizip Devlet Hastanesi morguna gönderdi.
Öte yandan, kazanın hatalı solamadan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Olay yerinde yapılacak incelemelerin ardından kazanın kesin sebebi tespit edilecek.
(HD-AŞ-Y)

09.12.2012 17:26:31 TSI

Editör: Wan Haber