Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantep'in 2013 yılında Genç İstihdamının sağlanmasında pilot iller arasına seçildiğini ve Türkiye genelinde bu yıl 1 milyon 400 bin gencin 24 milyon Avro destekli projelerle işe yerleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Sıraç Ekin, projenin en fazla işsizin bulunduğu 18-24 yaş arası gençleri kapsadığını ve bununla ilgili 10 Ocak Perşembe günü 13.30-17.00 saatleri arasında Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi Ömer Asım Aksoy konferans salonunda projenin tanıtımının yapılacağını açıkladı.
Projeyle gençlerin sürekli istihdamı sağlanacağı ve 19 sektörde iş sahası oluşturacağını ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, genç istihdamıyla ilgili Gaziantep'te geniş bir bilgilendirme toplantısının yapılacağını ve gençlerin gelişen sektörlere göre eğitilerek istihdamın sağlanacağını söyledi. Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği Kapsamında İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi başlığıyla Türkiye'ye sunulan hibe programıyla gençlere yeni iş kapısı açılacağını söyleyen Ekin, şöyle devam etti:
"Özellikle Gaziantep için konuşursak en fazla iş arayan kesim genelde 18-24 ve 20-24 yaş arası grup. Bunlar genelde üniversiteyi bitirmiş, liseyi veya meslek okulunu bitirmiş, askerden gelmiş iş arayan kişiler. İşte bunlar için büyük bir imkan sağlanacak. AB hibe projeleriyle genç istihdamıyla ilgili bu yıl yeni program start alacak. Gaziantep de bu programların uygulanacağı pilot iller arasında yer aldı. Projeler için 200 bin ile 400 bin Avro arası destek verilecek. Sektörel yatırım alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençlerin, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençler ile engelli gençlerin istihdamlarını ve istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütülecek."
Projeden yararlanabilecek kuruluşlar hakkında da bilgi veren Ekin, "İstihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar, kamu kurumları, yerel yönetimler ve kar amacı gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşlar hibe desteğinden yararlanacak" dedi.
(MDC-MEF-Y)

08.01.2013 15:28:38 TSI

Editör: Wan Haber