Her yıl on binlerce kişiye ücretsiz eğitim vererek istihdama katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (GAMEK), Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.
Yeni hizmet binası açılışını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Belediye üst düzey yöneticileri yaptı. Kurbanbaba bölgesinde böyle donanımlı bir Gençlik ve Kültür Merkezi açmanın mutluluğunu yaşadıkalrını ifade eden Başkan Güzelbey, "Yıllar önce bu merkezin yerinde eski bir su deposu vardı ve insanlar buradan geçmeye çekiniyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak buranın daha verimli bir hale getirilmesi için çalışmalara başlayarak kısa süre içerisinde semt sakinlerine faydalı bir merkez haline çevirdik. Gençlik ve Kültür merkezimiz çok amaçlı olmasının yanında çocuklar, anneler ve gençlerin çok iyi imkanlarda faydalanacağı bir merkez haline geldi. İnanıyorum ki bu tesisten sonra semt sakinlerinin yaşamlarında olumlu bir değişiklilik olur. Bu projelerle yaklaşık 75 bin genci meslek sahibi yaptık. Bu da istihdama büyük bir katkıdır. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Başkan Güzelbey açılış sonrası merkezi gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Eğitim gören merkez sakinleri ile sohbet eden Güzelbey, çocukları da unutmayarak onlara çeşitli hediyeler verdi. GAMEK Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce, Almanca, Eğitici Annelik, Ebru, Okuma-Yazma, Ev Mefruşatı, Ev Tekstili ve Örtü Dikimi, Giyim, Antep İşi, Makine Nakışları, Tel Kırma, Kuaförlük ve Cilt Bakımı-Makyaj gibi branşlarda ücretsiz eğitim verecek. 15 branşta eğitim vermeye başlayan merkezdeki kurslara kaydolmak isteyen vatandaşlar, www.gamek.org sitesinden ya da kurs merkezine bizzat başvurarak ücretsiz verilen eğitimlerden faydalanabilecekler.
(MDC-ÖK-Y)

12.02.2013 13:08:25 TSI

Editör: Wan Haber