Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), 'Bilgi Eğitim Merkezi'nde görev yapan Suriyeli öğretmenlere ve ailelerine Şanlıurfa gezisi düzenledi.
Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Gaziantep'e göç eden Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitimlerini sürdürmeleri için kurulan GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim veren öğretmen ve personeller aileleriyle birlikte Şanlıurfa gezisinde yer aldı. Gezide ilk olarak balıklı göl ziyaretinde bulunan öğretmenler balıklara yem attıktan sonra Hz. İbrahim'in doğduğu mağarayı gezdiler. Urfa Çarşısı'nda alışveriş yapan öğretmen ve aileleri öğle yemeğinden sonra Hz. Eyyüb'ün makamını ziyaret ederek gezilerini tamamladılar. GAMEK Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Büyükaslan, yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi, "Bu geziyle okulumuzdaki öğretmenleri ve aileleri bulundukları ortamdan alıp farklı bir ortama götürüp üzerlerindeki stresi bir nebze de olsa attırmaya çalıştık. Yol boyunca yaptığımız aktivitelerle çocukları savaş ortamından ve bu düşünceden kaynaklanan psikolojik durumlarından çıkarmayı hedefledik. Dönüş yolunda düşüncelerini aldığımız öğretmenlerde etkinlikten mutlu ayrıldıklarını ve GAMEK yönetimine teşekkür ettiklerini dile getirdiler."
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ise, Suriyeli misafirlere Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep'te her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda açtığımız Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde Suriye'nin savaş ortamından uzaklaşarak Gaziantep'e sığınan ailelerin çocuklarına eğitimlerinin yarıda kalmaması için özel bir ortam oluşturduk. Bu merkezde eğitim veren Suriyeli öğretmenlerimize yönelik düzenlediğimiz gezimiz ile onları motive etmeye çalıştık, faaliyetlerimizle onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak istedik. Büyükşehir Belediyesi olarak Suriyeli misafirlerimize Gaziantep'te her yönden desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
(HD-Y)

03.12.2012 14:36:47 TSI

Editör: Wan Haber