Denetimli serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan da tahliyeler başladı. Yasayla birlikte 385 kişinin tahliye olacağı öğrenildi.
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Açık Cezaevi'nde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli hükümlülerin Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan da tahliyelerine bugün itibari ile başlandı. Gün boyunca cezaevi kapısında bekleyen hükümlü yakınları, yasanın çıkarılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yanlarında getirdikleri lokumları birbirlerine dağıtan hükümlü yakınları, sevinçlerini cezaevinden çıkan yakınları ile sarılarak yaşadılar. Gece boyunca tahliyelerin süreceği öğrenilirken yasadan yararlanarak tahliye olan Murat Yeke, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz.İçeride kalan arkadaşlarımız için üzülüyoruz.Çünkü içerde ki kader arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu ıslah olmuş durumda. Devletimizin içerde kalan arkadaşlarımız içinde adım atmasını istiyoruz . Onlarda çoluk çocuklarına kavuşmak istiyorlar. İçerde genel af olmasa da ceza indirimi yönünde büyük bir beklenti var. Allah devletimize zeval vermesin. Burada Adalet Bakanımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Buruk mutluluk yaşadıklarını ifade eden Murat Akyüz de; "Yeniden aile kavuşacağım için çok mutluyum ama birazda üzüntülüyüm çünkü içerde arkadaşlalrımız var. Çoğunun cezaları yüksek pişmanlar ama çıkamıyorlar. Sürekli yargı ile ilgileniyorlar. Hep televizyon başındalar. Devletimize teşekkür ediyoruz. Allah kimseyi buralara düşürmesin" dedi.
(HE-ÖK-Y)

01.02.2013 17:40:56 TSI

Editör: Wan Haber