İstanbul Hasdal'daki birliğinden firar eden şahıs, 29 yıl sonra ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlikle Datça'da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Abdülcelil Altunkaynak (49), 1983 İstanbul Hasdal'daki birliğinden hava değişimi raporu alarak memleketi Mardin'in Midyat ilçesine gitti. Hava değişimi izni bittikten sonra tekrar birliğine dönen Altunkaynak, kısa bir süre sonra hastane gitmek için sevk kağıdı aldı. Hastaneden birliğine geri dönmeyerek firar eden Altunkaynak, İzmir'e gitti. Tanımadığı bir kişiye 130 TL vererek ağabeyi Diyadin Altunkaynak adına sahte kimlik çıkartan Altunkaynak, farklı illerde yaşadıktan sonra 2006 yılında Datça'ya yerleşti.
Datça'da çeşitli suçlara karıştığı için çok kez yakalanan Altınkaynak hakkında her yakalandığında bu sahte kimlikle işlem yapıldı. Son olarak dün esrar maddesi bulundurmaktan yakalanan Altunkaynak, emniyetteki sorgusunda çocuklarıyla ilgili sorulan sorulara çelişkili cevap verince yakayı ele verdi. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine sahte kimlikle yaşadığı tespit edilen Altunkaynak, gerçek kimliği ve asker firarisi olduğu anlaşıldı.
Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Datça Adliyesi'ne sevk edilen Abdülcelil Altunkaynak, askerlikten kaçmak için yaptığı bu sahtekarlıktan pişman olduğunu ifade etti. Altunkaynak, adliye çıkışı askerliğine devam etmesi için Marmaris Askerlik Şubesi'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(MÖ-MB-YHY-Y)

12.12.2012 19:34:22 TSI

Editör: Wan Haber