Fethiye'de tekne ve yat yapımı dalında eğitim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak ve Fethiye'de üretilen tekne ve yatlar hakkında detaylı bilgi verilebilmek amacıyla tekne ve yat modelleri yarışması düzenleniyor.
Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi desteğinde ve Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan yarışma projesinin protokol sözleşmesi imzalandı.
Okul Müdürü Baki Burucu ile Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan tarafından imzalanan protokol sözleşmesiyle; Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi gemi yapımı bölümünde eğitim gören öğrenciler böylece meslekleriyle ilgili daha teknik ve eğitici bir çalışma yapmış olacaklar. Ayrıca; bu projeyle Fethiye bölgesinde üretilen tekne ve yatların modelleri gelecek nesillere aktarılmış olacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek.
Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi müdürü Baki Burucu proje ile ilgili yapmış olduğu açıklamada "Deniz Ticaret Odası ile okulumuz arasında gemi yapımında okuyan öğrencilerinin katılacağı bir tekne yapım yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma projesi ile gemi yapımında okuyan öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak amacındayız. Deniz Ticaret odasından gelen öneriyle bu projeyi başlattık. Fethiye bölgemizde yapılan ahşap tekne ve yat modelleri ile ilgili bir yarışma düzenledik. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Yarışma Mayıs ayı sonunda sonlanacak. Sonuçta Fethiye'miz denizcilik sektöründe büyüyen bir şehir bu yarışma ile bu sektöre katkı sağlamış olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu projenin gerçekleşmesinde biz destek veren İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan yapmış olduğu açıklamada "Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi okulumuzda gemi yapımı bölümünün açılmasında okul müdürümüzün ve öğretmenlerimizin çok büyük emekleri var. Fethiye artık 'yat imalatçılığı merkez' olma yolunda hızla ilerliyor. Eskiden babadan oğla geçen sistemle tekne ve yat imalatı yapılıyordu. Şimdi ise teknik bir şekilde yat imalatçılığı yapılmakta. Bu da okulumuz sayesinde gerçekleşiyor. Yurt dışına satılan yatlar milyon dolar gibi yüksek fiyatlardan satılmakta. Yat imalatçılığı sektörüne daha kalifiyeli personel yetiştirmek amacındayız. Bu amaçla okulumuzun denizcilik ve yat imalatı bölümlerini destekliyoruz. Bununla ilgili olarak bir yarışma düzenledik. Fethiye'de üretilen yat ve tekne modelleri projeleri üzerinden yat ve tekne modeli yarışması düzenledik. Bu yarışmada tersanelerimizde üretilen tekne ve yatların 1/25 ölçekli bir şekilde küçültülmüş olarak modelleri yapılacak. Tersanede nasıl üretiliyorsa aslına uygun, aynısı olacak bir şekilde modelleri yapılacak. Yarışmada üretilen tekne ve yat modelleri odamız bünyesinde sergilenecektir. Bu şekilde Fethiye'ye gelen yat yaptırmak isteyen müteşebbisler bu modelleri burada görecek ve sektöre bir hizmet sunmuş, olacağız. Aynı şekilde çocuklarımızın bilgi ve becerileri artacak ve olaya daha motive olmuş olacaklardır. Teşekkür ederim" diyerek sözlerine son verdi.
Okulun gemi yapım bölüm şefi olan Okul öğretmenlerinden Ahmet Gündüz'de açıklamasında "Yarışmaya üçerli gruplar halinde öğrencilerimiz girecek ve 8 model tekne ve yat yapılacaktır. Çeşit olarak; Gulet, Aynakıç ve Trendil modellerinde tekneler yapılacak" şeklinde konuştu.
(MY-MB-İK)

04.01.2013 12:10:59 TSI

Editör: Wan Haber