Fethiye Belediye Meclisi, 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerine yeni yıl hediyelerinin dağıtıldığı ve 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda, yeni yılın komisyon üyeleri de belirlendi.
Fethiye Belediye Meclisi ilk toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Belediye Meclisi; 2012 yılının Aralık ayı meclis toplantısının özetlerinin okunması ile başladı. Belediye Meclisi'nin 2013 yılında da Ağustos ayında izinli sayılması kararlaştırılırken, belediye meclis toplantıları her ayın ilk iş günü yapılacak. 2013 yılında da komisyon üyeleri değiştirilmedi. Denetim Komisyonunda; Ahmet Dönmez, Nurkaya Gündoğdu, Ümit Ersoy, Mustafa Şenol, Selahattin Kayaman yer alırken, Turizm komisyonunda Nurkaya GÜndoğdu, Metin Talaş, Aytekin Aras, Nami Üreyen, Süleyman Koca yer aldı. Geçici işçilerin çalıştırılması, zabıta memurlarının kadro yükseltilmesi, İtfaiye ve Zabıta memurlarının aylık fazla çalıştırma ücretinin 232 TL olması, sözleşmeli personellerin maaşlarının devlet memurları ile aynı olması yine oy birliği ile kabul edilen maddeler oldu. İmar planı değişikliğini ön gören maddeler İmar Komisyonuna havale edildi. Özer Olgun ismi bir parka verilecek.
Gelen bir talep üzerine yapılan yada yapılması düşünülen bir parka eski belediye başkanlarından Özer Olgun'un isminin verilmesi maddesi yine oy birliği ile yasa gereği komisyona gönderildi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Özer Olgun Başkanımız gerçekten görevini layıkıyla yapmış başkanlardan birisidir. Özellikle o dönemde o kadar sıkıntıya rağmen 18.maddeyi uygulamıştır. Bizim içinde bir parka adını vermek onurdur" dedi.
Bağımsız Meclis Üyesi Veli Pabuşçu "Başkanım biz oraya gelince sizin adınızı da bir parka veririz" demesi ise mecliste gülüşmelere neden oldu. Resterasyon çalışmaları devam eden Telmessos Tiyatrosu ile ilgili bir merdiven yapımına onay verilirken, kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve AKUT Arama Kurtarma Derneği için araç alımı ve ihtiyaç halinde kullanılması yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
PARKOMAT ŞİRKETİ ZARAR EDİNCE ALANLAR DARALTILDI
Fethiye Belediye Meclisi'nde Fethiye'nin değişik noktalarında yer alan parkomat alanlarının daraltılmasına karar verildi. Fethiyespor, Fethiye Belediyespor ve Fethiye Eğitim Çağındaki Gençleri Yetiştirme ve Dayanışma Derneği konuyla ile kurulan parkomat şirketinin zarar ettiği açıklandı.
18 maddelik gündemle toplanan meclis, ilçe genelindeki parkomat alanların yeniden belirledi. Mevcut 1000 araç kapasiteli parkomat alanları yüklenici şirketin zarar etmesi gerekçesiyle düşürüldü. Mecliste oy birliği ile kabul edilen yeni düzenleme ile ilçe genelindeki parkomat alanlarının araç kapasitesi 650 sayısına çekildi. Buna göre Celal Bayar Caddesi kavşağından Muğla Makası yolunun kuzey ve güney kısımlarında 136 olan araç kapasitesi 80'e, Akarca kavşağından Günlükbaşı futbol sahası yanı doğu ve batı kısımlarında 156 olan araç kapasitesi 81'e düşürüldü. Ayrıca Cahit Gündüz Caddesi'nden Muammer Aksoy Bulvarı'nın kesiştiği yere kadar olan bölgedeki 219 araç kapasiteli parkomat alanı ise tamamen kaldırıldı.
Şirket zarar etti
Fethiyespor, Fethiye Belediyespor ve Fethiye Eğitim Çağındaki Gençleri Yetiştirme ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan Fethiyepark isimli parkomat şirketinin zarar ettiği açıklandı. Fethiye Belediye Spor adına konuşan Fethiye Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Turgut sadece bir yıl içerisinde 13 Bin TL para ellerine geçtiğini söylerken, Fethiyespor adına konuşan Metin Talaş bir yıl içinde sadece 20 bin TL kasalarına girdiğini ifade etti. Konuyla ilgili söz alan Ak Parti grup sözcüsü Selahattin Kayaman, bir yıl önce olacakları gördükleri için yeni alanların açılmasına karşı çıktıklarını hatırlattı. Geçen zamanın kendilerini haklı çıkarmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Kayaman, parkomat alanlarının daraltılmasının doğru bir çalışma olacağına inandıklarını söyledi.
(MY-MB-İK)

03.01.2013 13:44:58 TSI

Editör: Wan Haber