Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali halk konserleri kapsamında Yunan piyanist Anastasios Pappas Akdeniz Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verdi.
Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali halk konserleri kapsamında Yunan piyanist Anastasios Pappas konser verdi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ücretsiz halk konserine vatandaşların ve öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Salonun tamamen dolduğu konser öncesinde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, sanatçıların ve Antalya halkının bu konserlerde bir araya gelmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, bu konserlerin sürdürülebilirliğini sağladığı için festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say'a ve festivaldeki halk konserlerinin sonuncusunu gerçekleştiren Anastasios Pappas'a teşekkür etti. PAPPAS "FESTİVAL HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞ"
Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk konserleri, bu yıl Pappas konseri ile son buldu. Festivale davet edilmiş olmanın kendisi için çok özel olduğunu ifade eden sanatçı, salondaki konserinin yanı sıra halk konseri vermekten de çok mutlu olduğunu dile getirdi. Konser sırasında izleyicilere parçalar hakkında da bilgi veren Pappas, "Bu şehrin kendine ait bir festivalinin olması çok güzel. Aynı dili konuşuyor olmasak da, burada kendimi ülkemde gibi hissettim. Seyircinin ilgisi çok iyiydi. Burada görüyorum ki bu festival halkla bütünleşmiş. Müzik her yerde, bunu fark edebiliyorsunuz. Ücretsiz halk konserinde insanlar konsere geliyor ve sonuna kadar ilgiyle dinleyebiliyorsa bu çok anlamlı bir şeydir.Festivali düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne ve tüm organizasyona çok teşekkür ederim" dedi.
KARA TOPRAK
Türkiye'de ilk kez konser veren sanatçı, Fazıl Say'ın Aşık Veysel'in anısına bestelediği "Kara Toprak" parçasını da yorumladı. Vatandaşların ilgiyle dinlediği eserin yanı sıra Pappas, Musorgski'nin "Bir Sergiden Tablolar", F. Liszt 'in "Annees de pelerinage II Venezia e Napoli, S. 162" ve A. Ginastera 'nın " 3Arjantin Dansı"nı da çaldı. Konserin bis parçası ise Keith Jarrett'in "Heartland" adlı parçası oldu. Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen festival kapsamında, Fazıl Say Alanya'da, Gülsin Onay Kepez'de ve Anastasios Pappas ise Akdeniz Üniversitesi'nde ücretsiz halk konserleri verdi. Festival boyunca halk konserlerine vatandaşların ilgisi büyük oldu.
(SÇ-SÇ-Y)

06.12.2012 13:07:55 TSI

Editör: Wan Haber