Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, 3 Ocak Perşembe günü Fatsa genelinde deneme sınavı yapılacağını açıkladı.
Yapılacak olan deneme sınavı ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, şunları söyledi: "Milli Eğitim Komisyonu toplantısında almış olduğumuz karar gereği 1. dönem 1 deneme sınavı, 2. dönem 1 deneme sınavı yapılacaktı. 1.dönem yapacağımız bu sınav Kaymakamımız Bekir Atmaca'nın büyük katkılarıyla velilerden hiçbir para talep edilmeden 5-6-7-8-9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerine toplamda 13 bin 777 öğrenciye bu sınavı yarın yapacağız. İlçemizde bulunan tüm okullarda sınavlar yapılacak, okullar kendileri yönlendirme yapacaklar. Sınav, ilçemizde ikili eğitim yapan okullarda sabah saat 10.00'da başlayıp saat 12.00'de bitecek, diğer okullarda ise sınavımız saat 13.00'te başlayacak. Bu şekilde sınavlar yapılmış olacak. Sonuçları da ayın 7'sinde açıklayacağız. Sınav sonuçlarını göstermek için öğrencilerimize sınavda yaptıkları sonuçları gösteren karneler vereceğiz ve bunu velilerde görebilecekler. Bu karneleri vermemizin amacı öğrencilerin eksiklerini daha kolay görebilmektir."
Avcı, amaçlarının eğitim kurumlarındaki başarı düzeylerini karşılaştırmak, sınıf, şube, okul ve ilçe bazında inceleyerek başarının arttırılmasına yönelik önlemler alınmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
(MY-SLH-Y)

02.01.2013 17:36:49 TSI

Editör: Wan Haber