Tekirdağ'da Petrol-İş Sendikası ve şirket çalışanı işçiler Amerikan gaz arama şirketini işçi keyfi işçi çıkarttığı gerekçesi ile şirket önünde açıklama yaptı. İşçilerin protesto eylemi şirket çalışanları tarafından kameraya alındı.
Petrol-İş Sendikası ve şirket çalışanı bazı işçiler Tekirdağ'da gaz arayan Amerikan Trans Atlantik Grubu'na ait Viking Şirketi önünde protesto eylemi yaptı. İşten çıkarılmaları ve mesai saatlerinin fazlalığını şikayet eden yaklaşık 100 kişiye diğer sivil toplum örgütleri de destek verdi. Eylem boyunca şirket çevresinde jandarma ve özel güvenlik ekipleri güvenlik önlemi aldı.
Grup adına basın açıklaması yapan Petrol-İş Trakya Şubesi Başkanı Turgut Düşova, "İşçilerimiz fazla çalışmalarına rağmen fazla mesai alamamaktadır. İşçiler uzun süreli çalıştırılıyorlar. Fazla çalışmayı kabul etmeyen işçiler hiçbir hak almadan işten çıkarılıyor. Ücretlerde de keyfilik gösteriyorlar. Amerikan şirketinde çalışan 650 arkadaşımız sendikamıza üyedir. Bu işçilerimize sendikamızdan istifa etmeleri için çeşitli baskılar yapılıyor. İşçiler işten atmayla tehdit ediliyor." dedi.
EYLEMCİ İŞÇİLER ŞİRKET KAMERASINDA
Öte yandan eylem yapan işçiler eylemin başından sonuna kadar bir şirket çalışanı tarafından kameraya alındı. Bir şirket çalışanın şirket binasından eylemci işçileri kaydettiği görüldü. İşçiler kendilerinin kameraya kaydedildiğini farkında olmadan eylemlerini sürdürdü.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

07.12.2012 15:18:25 TSI

Editör: Wan Haber