Konak Belediyesi ile CHP'nin ortaklaşa yürüttüğü "EXPO 2020 İzmir'in Üreten Kadınları" projesi kapsamında Alsancak Sevgi Yolu'nda kurulan satış vagonlarına İzmirlilerin ilgisi büyük oldu.
Proje, İzmirli kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak, beceri kazandırmak, ekonomik hayatta yer almalarını ve kent değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla EXPO 2020 ve İzmir logolu çeşitli ürünlerin üretilerek stantlarda satışa sunulmasını sağladı. İzmir'in en işlek noktalarından biri olan Alsancak Sevgi Yolu'nda bulunan Konak Belediyesi vagonlarında satışa sunulan İzmir temalı ürünlerin her biri Konaklı kadınlar tarafından dikildi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, her alanda kadınların önlerini açmak için yaptıkları çalışmalara değinerek; "Üreten kadınlarımız da İzmir turizmine yapacakları katkı ve bunun karşılığında alacakları pazar payı ile ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Önümüzde EXPO 2020 gibi çok ciddi bir hedef var ve bu hedefe ulaşmak için toplumun her kesiminden vatandaşımızın desteğini almak zorundayız" diye konuştu.
İki ay süren projede, Konak Belediyesi'nin Agora, Basmane ve Saadet Mirci Semt Merkezlerinde el sanatları üretimi yapan kadınlar, İzmir'in görsellerini minyatür, nazar boncuğu ve keçelere işleyerek birbirinden güzel hediyelik eşyalar meydana getirdiler.

13.01.2013 13:28:15 TSI

Editör: Wan Haber