Malatya Kent Konseyi Salonu'nda kadınlara yönelik, "Evimizdeki Tehlikeler" konulu konferans verildi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu'nun sunumu ile yapılan programı, Kadın Meclisi üyeleri büyük ilgiyle dinledi. Kadın Meclisi Başkanı Dirikolu, kadınların bilinçlenmesine yönelik her alanda çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, "Bugün burada belki de çoğumuzun hiç dikkat etmediği ama çocuklarımız ve ailemiz için büyük tehlike arz eden bir konuyu ele alacağız" dedi.
Dirikolu, 'subliminal mesaj' konusuna değinerek, subliminal mesajın başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesaj olduğunu söyleyerek, bu mesajların normal insan algısı limitlerinin altında kaldığını ve o anda fark edilmemek üzere tasarlanmış olduğunu belirtti. Subliminal mesajın insan gözü tarafından fark edilemeyeceğini ancak bu mesajların insanların bilinçaltını etkilediğini ve özellikle bu tekniklerin reklamcılık, sinema filmi ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanıldığını vurgulayan Dirikolu, bu mesajların gençlere ve çocuklara cinsellik, şiddet, içki kullanımı ve satanizm gibi olumsuz davranışlar aşıladığını söyledi.
Çocukların ilgiyle izlemiş olduğu birçok çizgi filmde ve gençlerin severek dinlediği yerli ve yabancı müziklerde bu öğelere çok fazla rastlandığını belirten Dirikolu, "Annelere bu konuda çok büyük işler düşmektedir. Çocuklarımızı bu tür yayınlardan uzak tutmazsak, gelecek nesiller sapkınlık, şiddet ve satanizm etkisinde yetişmiş olacaklardır" dedi.
Kadınlar, aileyi ilgilendiren böyle önemli bir konu üzerinde sunum yapan Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu'na teşekkür ederek, konuyla ilgili çeşitli sorular yöneltti.
(NA-SO-Y)

13.02.2013 12:48:05 TSI

Editör: Wan Haber