Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında, oda üyelerine yönelik 500 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli ve 3 ay ödemesiz dönem avantajlarını içeren kredi protokolü imzalandı.
ETSO'da gerçekleştirilen imza törenine, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığ TEB Şube Müdürü Fatma Tuğba Yalçın ve Hürriyet Caddesi TEB Şube Müdürü Celal Tosun katıldı. Elazığ TEB Şube Müdürü Fatma Tuğba Yalçın protokolde yaptığı konuşmada KOBİ'ler için işletme sermayesi ya da yatırıma yönelik ticari ihtiyaçlarını kredilendirmek için, 36 aya kadar vade, 3 ay ödemesiz dönem opsiyonu ile KOBİ'lere nefes aldırmak istediklerini belirtti. Yalçın, ETSO üyelerine TEB'in tüm bankacılık hizmetlerini sunmayı arzu ettiklerini de ifade ederek, "Biz sadece işletmelere para veren ya da para alan bir banka değiliz. Uzun yıllardan beri özellikle KOBİ'lerin yatırımlarının her aşamasında kendilerine ücretsiz danışmanlık yapmayı kendimize ilke edinmiş bir bankayız. Ülkemizde işletmelerin başta kurumsallaşma olmak üzere, yatırımlarının her aşamasını çağın gerektirdiği koşullarda yerine getirmesi hususunda ETSO çok değerli ve dikkat çeken faaliyet ve etkinlikler yapıyor. Biz de banka olarak bu etkinliklerin birçoğuna katılarak istifade ediyoruz. İş dünyamızın ETSO ve TEB'in tüm hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanmalarını öncelikle bekliyoruz. Çünkü, sunulan bu hizmetler aslında işletmelerin mevcudiyetlerini devam ettirmeleri açısından büyük önem taşıyor. Burada oda başkanı şahsında ETSO üyelerine bu anlamda her türlü desteği vermeye devam ettiğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Protokolümüz iş dünyamıza hayırlı olsun" dedi.
Hürriyet Caddesi TEB Şube Müdürü Celal Tosun'da yaptığı değerlendirmede, işletmelere her ne pahasına olursa olsun kredi verme gibi bir anlayışları olmadığını, önemli olanın kredi kullanan işletmelerin daha büyük sorunlarla karşılaşmadan ticari faaliyetlerini geliştirerek büyümeleri olduğunu söyledi.
Protokolde bir değerlendirmede bulunan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ'da TEB'in bankacılık hizmetleri ile birlikte KOBİ'lere yönelik danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetlerini takdir ettiklerini belirtti. Finans sektörü ile iş dünyasının et ve tırnak gibi birbirini tamamladığını belirten Başkan Şekerdağ; "Ülkemizde maalesef özellikle ekonomik krizlerle birlikte finans ve bankacılık sektörü ile iş dünyası arasında bir kopma yaşandı. Bu sorun bölgemizde daha ciddi boyutlarda kendini gösteriyor. Özellikle teminatlar konusunda batı illerindeki teminatla doğu illeri arasında bir ayrışım söz konusu. Bu bölgede örneğin bir milyonluk teminatlar bankalar tarafından iki-üç yüz bin lira olarak değerlendiriliyor. Oysa batıda bir milyonluk bir teminat en az yediyüz bin olarak değer görüyor. Bu durum bölgemiz iş dünyası adına çok büyük bir kayıptır. Bunun tüm bankalar tarafından düzeltilmesi öncelikli beklentimizdir. İş dünyasının her dönem acil nakit ve diğer bankacılık hizmetlerine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu anlamda TEB önemli bir fırsat sunmuştur inşallah üyelerimiz için yararlı bir protokole imza atıyoruz" şeklinde konuştu.
(EK-AKK-Y)

06.02.2013 16:31:48 TSI

Editör: Wan Haber