Eslamer Güzellik Salonu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Merkezi Uzmanı Op. Dr. İdris Elmas, estetik yaptırmayı düşünen vatandaşları uyararak profesyonel merkezlere müracaat etmelerini istedi.
Op. Dr. İdris Elmas, vatandaşları estetik yaptıracakları zaman dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dr. Elmas, Erzurumluların estetiğe karşı ilgilerinin arttığını belirterek, her yerde estetik yaptırılamayacağına dikkat çekti.
Elmas yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Estetik ameliyatlarının büyük kısmı hastaların sosyal ve psikolojik durumlarından kaynaklanıyor. Hastalar kendilerini daha bakımlı hissetmek kendilerine daha iyi davranmak için estetik yaptırıyor. Genelde estetik ameliyatları sağlam dokular üzerinde yapılıyor. Özellikle ameliyatlar göz, burun, dudak, göğüs ve yüz hatları üzerinde yapılmakta. Ama hastaların estetikte en çok dikkat etmeleri gereken konu hijyendir. Hastalar estetik ameliyat olmadan önce uzman doktorlarla görüşmeli ve ameliyatın gerçekleşeceği ortamı kontrol etmelidir. Aksi halde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca hastalar kolay ulaşa bildiği için veya merak ettiği için estetik ameliyat yaptırmamalıdır. Biz hastalarımızla en az 3 görüşmeden sonra ne yapmamız gerektiğine karar veriyoruz. Hastamızın beklentileri ile bizim hastamıza sunabileceğimiz sonucu önceden görmeye çalışıyoruz. Estetikte en önemli olan şey hastanın beklentilerine yanıt verebilmek. Estetik ameliyatların en kısa sürelisi 15 gün sürüyor. Ameliyat sürelerine göre de bu süreler farklılık gösteriyor. Şunu da söylemeliyim daha iyi bir sosyal yaşam ve insanın kendisini daha iyi hissetmesi için estetik gerekli."
(EMA-AT-Y)

01.12.2012 16:17:56 TSI

Editör: Wan Haber