Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir esnaf maddi durumu iyi
olmayan engellilere tekerlekli sandalye alınması için 150 bin adet plastik kapak topladı.
Kdz. Ereğli'de esnaflık yapan Yusuf Yazar, maddi durumu iyi olmayan engellilere tekerlekli sandalye alınması için topladığı 150 bin adet plastik kapağı Kdz. Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneğine teslim etti.
Plastik kapakları işyeri ve çevresinden toplayarak biriktirdiğini belirten Yazar," Gazetelerden ve internetten plastik kapak toplanarak engellilere tekerlekli sandalye alındığına yönelik çıkan haberler üzerine bende çevremde ve işyerimde plastik kapak toplamaya başladım. Topladığım bu plastik kapakları da Kdz. Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneğine teslim ettim. Umarım topladığım bu kapaklarla ihtiyaç sahibi bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye alınır. Engellilerimize umut olmak ve onları sevindirmek büyük bir mutluluk. Plastik kapak toplamaya bundan sonrada devam edeceğim" dedi.
Kdz. Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneği Başkanı Yavuz da engellilere destek vermek amacıyla plastik kapak toplayan Yusuf Yazar'a duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, " Esnaf arkadaşlarımız çevresinde ve işyerinde plastik kapak toplayarak bizlere teslim ediyorlar. Yusuf Yazar arkadaşımızda sağ olsun topladığı 150 bin adet plastik kapağı derneğimize gelerek teslim etti. Kendisine engellilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu konuda tüm esnafları da duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Bu toplanan plastik kapakları da ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edeceğiz" diye konuştu.
(HH-OA-Y)

18.12.2012 11:57:20 TSI

Editör: Wan Haber