Çorlu'da bulunan kaldırımlarda engelli rampalarının bulunmaması, bulunanların da duyarsız sürücülerin park ettiği araçlar nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi esnafların tepkilerine neden oluyor. Çorlu Belediyesine dilekçeyle müracaat etmelerine karşın sonra çözüm bulamadıklarını belirten esnaflar yetkileri göreve davet ettiler.
Çorlu'da Menekşe Sokak üzerinde yer alan kaldırıma kendi imkanları ile engelli rampası yaptıklarını kaydeden esnaflar, ancak duyarsız sürücülerin araçlarını park etmesi dolayısıyla vatandaşların yaya olarak kullandığı bağlantı yolunda sıkıntılar yaşandığını belirttiler.
Menekşe Sokak'ta bulunan esnaflar olarak imza topladıklarını ve bu imzaları içeren dilekçeyi Çorlu Belediyesine ulaştırdıklarını belirten esnaflardan Göksel Dikkaş: "Menekşe Sokak ile Omurtak Caddesi'ni bir birine bağlayan kestirme yol her gün yüzlerce yaya tarafından kullanılıyor. Bu yoldan engelliler de gelip geçiyor, bebek arabası olan anneler de Pazar alışverişine çıkanlar da. Kaldırımda bulunmadığı halde engelli rampası yapılmasını sağladık. Ancak engellilerin rahat geçişine de olanak sağlayan bu rampalar park eden duyarsız sürücüler nedeniyle kullanılamıyor. Vatandaşların geçişini kolaylaştıran bu bölümden park edilen araçlar nedeniyle geçmek neredeyse imkansız hal alıyor" dedi.
Çorlu Belediyesine müracaatta bulunduklarını belirten esnaflar: "Belediye yetkilileri plastik duba koyarak araç parkının önüne geçmeye çalışıyorlar ancak konulan dubalar çok geçmeden yerinden sökülüyor. Yolun zemini düzgün olmadığı için dubalar komple sökülüp bir kenara atılıyor ve araçlar park etmeye devam ediyor. Bu soruna kalıcı çözüm üretilmesini istiyoruz. Park yasağı bulunmasına karşın park ediliyor. Park edilmesi bir şey değil engellilerin geçişine imkan tanınmıyor. Bırakın engellileri sağlam insanlar dahi zaman zaman geçmekte zorlanıyor. Önlü arkalı park eden araçların arasından güçlükle geçerek yollarına devam ediyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
(SŞ )

07.01.2013 10:31:06 TSI

Editör: Wan Haber