Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok yaptığı yazılı açıklamada nüfusun yarısından fazlasının bankalara borçlu olduğunu belirterek, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısının 600 bini geçtiğini söyledi.
Vatandaşların artık kredi kartı borçlarının asgarisini dahi ödeyemediğini belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, vatandaşın kredi kartı kullanımına adeta teşvik edildiğini, bundaki en büyük etkenin ise mahalle aralarına kadar giren cep marketler ile şehir merkezine birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri olduğunu söyledi.
Sevimçok, "Nüfusun neredeyse yarısından fazlası bankalara borçlu hale getirilmiştir. Kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısında da gün geçtikçe büyük bir artış yaşanmaktadır. Zaten çok zor bir dönemden geçen esnaf, bir de hemen yanı başına açılan cep marketler ve AVM'ler yüzünden artık iş yapamaz hale gelmiş ve çekmiş olduğu banka kredilerini dahi ödeyemez bir duruma gelmiştir. Vatandaşsa neredeyse artık ekmeklerini dahi hemen mahallesinin köşe başına açılan cep marketlerden kredi kartıyla almakta. Halkın bankalara olan borçları yüzünden her gün binlerce icra dosyası daha işleme alınmaktadır" dedi.
Türkiye de kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısında büyük bir artış yaşandığını söyleyen Sevimçok, kredi kartı kullanan vatandaşları uyararak, alışveriş merkezlerinin ışıltılı cazibelerine aldanmayarak, ihtiyaç kadar olanın alınması ve mümkün olduğunca nakit para ile alışveriş yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
(SK-Y)

05.02.2013 10:19:40 TSI

Editör: Wan Haber