Sivas'ta esnaflar arasında çıkan tartışma ve tepkiye sebep olan polis müdahalesine ilişkin, güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Bankalar Caddesi'nde bulunan bir iş merkezinin zemin katında cep telefonu ticareti yapan şahıslar arasında ticari anlaşmazlık nedeniyle tartışma çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İddiaya göre esnaf, polisin olaya müdahale etmesini istemeyince gerginlik yaşandı.
Polisin müdahalesi sırasında darp edildiğini iddia eden esnaf Kubilay Karakollukçu ve Gökhan Yelok, hastaneden darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaşanan arbedede yara alan polisler de rapor alıp iki esnaftan şikayetçi oldu.
Darp edildiğini iddia eden Kubilay Karakollukçu, "Kimin haber verdiğini bilmiyorum. Emniyet güçleri geldi. Dükkanda müşterilerimiz vardı, ben, 'Biz kendi aramızda hallederiz, size gerek yok. Büyütülecek bir olay da yok' dedim. Daha konuşmamın bitmesine izin vermeden biber gazıyla müdahale etmeye başladılar. Gözümüze biber gazı sıktılar. Biber gazıyla müdahale ettikten sonra ben ellerimle gözlerimi tutmaya başladım. Ondan sonra coplarla bize müdahale etmeye başladılar" iddialarında bulundu.
Öte yandan, olaya ait güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.
(UY-GS-Y)

13.02.2013 13:16:27 TSI

Editör: Wan Haber