Eskişehir'de yapımı devam eden yeni hayvanat bahçesine İzmir'den de destek geldi. Bahçedeki hayvan çeşitliliğinin artırılması için İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda üreyen ceylanlardan dördü Eskişehir'e gönderildi.
Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en önemli hayvanat bahçeleri arasına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ülkedeki diğer kuruluşlara da hayvan bağışı ve teknik destek sağlayarak yardımcı olmaya başladı. Çağdaş bir anlayışla kente yeni bir hayvanat bahçesi kurmayı hedefleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne, İzmir'den anlamlı bir destek geldi. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndan sayıları hızla artarak 80'e ulaşan ceylanlardan dördü Eskişehir'e bağışlandı.
Ceylanları teslim almak üzere İzmir'e gelen Eskişehir Hayvanat Bahçesi Müdürü Hakan Karaoğlu, Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nin yapımı 1,5 yıldır devam ettiğini belirterek, "Şu anda hayvan barınaklarının yapımı sürüyor. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olduk. Başkan Aziz Kocaoğlu'na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine verdikleri teknik destek ve hayvan bağışları nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin ise parkta ürettikleri ve sayıca fazla olan hayvanlardan diğer hayvanat bahçelerine de destek olmak amacıyla gönderdiklerini, bu bağlamda Eskişehir Hayvanat Bahçesi'ne de iki erkek dişi ceylan vererek yardımcı olduklarını söyledi.

05.02.2013 09:56:00 TSI

Editör: Wan Haber