Boşanma davası açan eşi Mehtap Civelek'i kurşunlayarak öldüren V.C'nin elinde silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Mehtap Civelek'in ailesi kızlarını organlarının bağışlanmasına karar verirken, amca Civan Bülbül, "Bir kişinin hayatını kurtarmak bizim için çok önemli" dedi. Aile, yetkililerden kadın cinayetleri için önlem alınmasını istedi.
Edinilen bilgilere göre, V.C kendisine boşanma davası açan eşi Mehtap Civelek'i 3 gün önce Ümraniye'den zorla kaçırarak Gebze'ye götürdü. Eşinin silahla vuran V.C, özel bir hastanenin bahçesine bırakmak istedi. Genç kadın, hastanede yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamazken, koca ise kaçmaya çalışırken yakalandı.

SİLAHLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI
Eşini öldüren V.C'nin silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve darp ettiği ileri sürülen V.C'nin boşanma davasına sinirlenerek cinayeti işlediği belirtildi.
Mehtap Civelek'in ölüm haberi İstanbul Kadıköy'deki baba ocağına ulaştı. Kızının arkadaşlarının taziyelerini kabul eden anne Yeter Bülbül'ün güçlükle ayakta durduğu görüldü.
Mehtap Civelek'in amcası Civan Bülbül, perşembe günü Mehtap'ın kaçırıldığını belirterek, "İki gün sonra biz eşi tarafından öldürülüp hastaneye bırakıldığını duyduk. Hastaneye gittik. Çocuğumuzun bitkisel hayatta olduğunu gördük. Pazar akşam da vefat etti" dedi.
Kadın cinayetleri konusunda yetkililerden yardım isteyen Bülbül, "Bugün bize yarın bir başkasına. Bu tür olaylarla herkes için etkili bir şekilde mücadele edilmesini istiyoruz. Bürokrasinin yavaş işleyişinden memnun değiliz. Biz polis teşkilatına konuyu bildiriyoruz ama acil hiçbir önlem alınmadı. Teknolojik bir ortamda istenilseydi öldüren kişinin cep telefonu sinyallerinden bulunabilirdi. Devletten beklediğimiz böyle durumlarda gereken önlemin acilen alınıp kimsenin bu duruma düşmemesi" diye konuştu.
ORGANLARI BAĞIŞLANDI
Yeğeninin organlarının bağışlandığını söyleyen Bülbül, "Organlarını bağışladık. Tabii ki bağışlayacağız. Bir hayat kurtarmak bizim için daha önemli. Belki bir kişi gider 3 kişinin hayatını kurtarırız. İyiliğin, dürüstlüğün, adaletin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.
Mehtap Civelek'in cenazesinin yarın Kadıköy'de toprağa verileceği öğrenildi.
(MB-ÖFA-Y)

21.01.2013 15:42:11 TSI

Editör: Wan Haber