Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Derneği (ESP-DER), Suriye'de yaşanan ekmek sıkıntısından dolayı bu ülkeye gönderilmek üzere, "Her evden bir çuval un" kampanyası başlattı.
ESP-DER, Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Demirbüken ve bağlı sivil toplum kuruluş temsilcileri MÜSİAD hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Demirbüken, geçen hafta gerçekleştirdikleri kongre ile ESP'nin tüzük değiştirip, dernekleştiğini açıkladı. Siyasi partilerin üzerinde bir kurum olarak şehrin ve bölgenin sorunlarına çözüm odaklı faaliyet göstereceklerini dile getiren Demirbüken, ilk olarak Suriye'deki mazlum halka yardım kararı aldıklarını söyledi.
Esat yönetimin fırınları kapatması nedeniyle halkın ekmek sıkıntısı çektiğine işaret eden Kadir Demirbüken,"Suriye'de rejim ve yönetim bir gün mutlaka değişecek. Ancak bu ülkedeki mazlum kardeşlerimizin ekmek bulamadığı, açlıkla imtihan olduğu bu dönemde Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Dernek olarak, bugün itibariyle 'Her evden bir çuval un' kampanyasını başlattık. İsteyen vatandaşlarımız Denizfeneri Derneği'ne ya da bize müracaat ederek ununu teslim edebilir, bir çuval un karşılığı olan 50 lira makbuz karşılığında bağışta bulunabilir. Bir hafta içerisinde kadirşinas Erzurumluların desteği ile bir TIR dolusu en az 20 ton unu Suriye'deki Müslüman mazlum kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.
(EMY-AA-Y)

19.12.2012 13:39:11 TSI

Editör: Wan Haber