Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da sokak hayvanları da güçlük çekerken kediler ısınmak için otomobillerin tavanına çıktı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.
Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 16 derece olarak ölçüldüğü Erzurum'da gündüz saatlerinde kediler güneşin biraz da olsa ısıttığı otomobilin tavanına çıktı. Otomobilin üzerinde iki kediye gören vatandaşlar, aşırı soğukları sokak hayvanlarını da üşüttüğünü belirttiler.
Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Kars'ta ölçüldü.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 24, Ardahan'da 23, Erzurum'da 16, Ağrı'da 13, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise Ardahan'da sıfırın altında 7, Kars'ta sıfırın altında 5, Erzurum'da sıfırın altında 3, Ağrı'da sıfırın altında 1, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 8 derece olması tahmin ediliyor.
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 29, Ağrı'da 30 ve Kars'ta 3, olmak üzere toplam 62 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra yolu ulaşıma kapalı olan köylerdeki hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 4 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
(AA-AA)

05.02.2013 12:13:23 TSI

Editör: Wan Haber