"Fatih Projesi" kapsamında Türkiye genelinde 110 merkezde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezlerinden iki tanesi de Erzurum'da kuruldu.
Erzurum Lisesi Kültür Sitesinde ve Erzurum Öğretmenevinde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi sınıfında "Fatih Projesi" kapsamında diğer okullarda oluşturulan Bilişim Teknolojileri (BT) destekli sınıfların ortamı sağlanacak. Kurulan Uzaktan Eğitim Merkezlerinde hem uzaktan hem de yerinde eğitimin yapılabilmesi için bir takım ilave sistemler kuruldu.
Yurt genelinde kurulan 110 Uzaktan Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği ana merkezden yönetilecek. Ana merkezdeki eğitmen yurt genelindeki 110 Uzaktan Eğitim Merkezinde kursiyer öğretmenlere hizmet içi eğitim kursu/semineri verebilecek. Ana merkezde bulunan içerik ve görsel materyallerin tamamı basılarak 110 Uzaktan Eğitim Merkezine dağıtılabilecek. Ana merkezden verilecek dersler için video konferans kullanılacak Eğitim gören öğretmenler için bu dersler kaydedilecek. Öğretmenler uygun oldukları herhangi bir zaman diliminde bu dersleri Uzaktan Eğitim Merkezine gelerek alabilecek. Böylelikle, dersi anlatıldığı zaman izleme sorunluluğu olmayacak.
Erzurum Lisesi Kültür Sitesinde ve Erzurum Öğretmenevinde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezlerini gezen ve Eğitim Merkezleri hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "İlimizde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezleri sayesinde dersi şimdiye kadar tebeşir, cetvel, kalem gibi materyallerle anlatan öğretmenlerimiz, burada alacakları kurs ve seminerler ile akıllı tahtaları ve elektronik sistemleri en faydalı şekilde nasıl kullanabileceklerini öğrenmenin yanı sıra öğrencilere de tabletlerden nasıl yararlanacaklarını öğretecekler." diye konuştu.
(EÖ-AA-Y)

01.02.2013 12:04:58 TSI

Editör: Wan Haber