Dört yıldır Diyarbakır Hani'de görev yapan Erzincanlı Piyade Üsteğmen Yaşar Karaağaç, Diyarbakır Askeri Kabul Toplama Merkezi'nde beylik tabancasıyla intihar etti. Üsteğmenin cenazesi Erzincan'da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde görev yapan Erzincanlı Piyade Üsteğmen Yaşar Karaağaç (29), izin için geldiği memleketinden dönerken teslim olduğu Diyarbakır Askeri Kabul Toplama Merkezi'nde beylik tabancasıyla intihar etti. Üsteğmenin cenazesi Erzincan Cemevi'nde düzenlenen askeri törenin ardından Günbağı köyüne defnedildi. Erzincan merkeze bağlı Günbağı köyü nüfusuna kayıtlı Davut ve Mercan Karaağaç'ın iki erkek çocuğundan büyüğü olan Üsteğmen Yaşar Karaağaç, intiharı ile yakınları arasında şok yaşattı. Yaklaşık dört yıldır görev yaptığı Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki birliğinden 15 günlük izin alarak memleketi Erzincan'a gelen Üsteğmen Yaşar Karaağaç, 8 Şubat Cuma günü izin dönüşü Diyarbakır Askeri Kabul Toplama Merkezi'ne teslim oldu. Burada hafta sonunu geçiren üsteğmenden haber alamayan ailesi, birliğini arayarak oğullarından haber alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine birliğinden kabul toplama merkezi ile yapılan görüşmenin neticesinde üsteğmenin kaldığı odasına başından vurularak bulunduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 10 saat boyunca odasında ölü olarak bekleyen üsteğmenin intiharı ailede şüphe uyandırdı.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU
Yaklaşık 4 ay önce Serpil öğretmen ile nişanlanan ve ağustos ayında nikah kıyacak olan Üsteğmen Yaşar Karaağaç, birliğinden 15 gün izin alarak memleketi Erzincan'a geldi. Düğün hazırlıklarını tamamlayan çift, iznin sona ermesinin ardından birliğine teslim olmak için ayrıldı ancak birliğine varamadan cansız bedeni ile geri döndü.
Üsteğmen Yaşar Karaağaç için Erzincan Cumhuriyet Mahallesi Cemevi'nde düzenlenen askeri törenle cenazesi buraya getirildi. Yakınları ve sevenlerinin yanı sıra törene katılan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Vali yardımcıları ile askeri erkan, şehidi son yolculuğuna uğurladı.

ACILI BABA: "YOKLUKLAR İÇİNDE BÜYÜTTÜM"
Oğlunun intiharı ile sarsılan baba Davut Karaağaç (65), milletvekili Sebahattin Karakelle'ye içini dökerek, "Ben oğlumu yokluklar ile büyüttüm. İki oğlum var birini okuttum asker olması için ben kendisini yönlendirdim, şimdi Allah'tan tek istediğim ölmek ve onun yanına gömülmek" diye konuştu.
Milletvekili Karakelle ise acılı babaya teselli vererek, "Cenabı Hak buyuruyor ki; 'evlat acısı verdiklerimden sabredenleri cehenneme koymaktan haya ederim' bir gün hepimiz sonsuzluğa uğurlanacağız" diyerek acılı babayı teselli etmeye çalıştı.
Cenaze namazının ardından askerlerin selamı ile son yolculuğuna uğurlanan Üsteğmen Yaşar Karaağaç'ın intiharı ile ilgili konuşan CHP Milletvekili Muharrem Işık, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte her neye mal olursa olsun bu intiharın sebebini bulana kadar uğraşacağının sözünü verdi. CHP Milletvekili Işık, intihar olayının sebebini bulacaklarının altını çizerek, "Bu işler gerçekten canımızı sıkmaya başladı. Çünkü bu gençler kolay yetişmiyor. Bunların bu seviyeye gelmesi hiç kolay olmuyor. Ama böyle bir noktaya gelip de canlarına kıymaları ve diğer soru işaretleri iyice kafamızı bulandırıyor" dedi.
Cemevinde düzenlenen askeri törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrası Üsteğmen Yaşar Karaağaç, Erzincan merkeze 24 kilometre uzaklıktaki Günbağı köyüne defnedildi.
(CM-AA-AŞ-Y)

13.02.2013 14:46:29 TSI

Editör: Wan Haber