Erzincan Üniversitesi ile Türkiye Halk Bankası arasında ''Kampüs Kart Protokolü'' imzalandı. 2013 yılı Nisan ayında uygulamaya başlanacak olan Kampüs Kart Sistemi, imzalanan protokol gereği 6 yıl geçerli olacak.
Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen imza törenine, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Üniversite Genel Sekteri Prof. Dr. Recep Polat, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Namık Deveci ile Türkiye Halk Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mücahit Yıldırım ve Erzincan Şube Müdürü Murat Kocaöz katıldı.Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, protokolün Üniversitemizin çağdaşlaşması ve gelişmesi açısından önemli ve güzel bir protokol olduğunu belirterek, ''Tüm bu çalışmalar Üniversitemizde her gün yeni bir gelişmenin hayata geçirildiğinin de göstergesidir. Her iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olsun'' dedi. Türkiye Halk Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mücahit Yıldırım da, protokolün her iki kurum için yararlı olacağına inandığını belirtti ve konuyla ilgili Üniversitemizce kendilerine gösterilen ilgi ve duyarlılığa teşekkür etti. Konuşmaların ardından, ilgili protokol Rektörümüz Prof. Dr. Çapoğlu ile Halk Bankası Erzurum Bölge Müdürü Yıldırım tarafından imzalandı.
Üniversitemiz personeli ve öğrencilerini kapsayan Kampüs Kart (Bank24 Jet Kart), kampüs giriş-çıkış, kütüphane, kantin, yemekhane gibi turnike noktalarında otomatik ve hızlı geçiş sağlamak, Üniversitemizin öğrencisi veya personeli olduğunu ispatlama, bütün bankamatik işlemleri ile anlaşmalı kurum veya kuruluşlar gibi hızlı ödeme yapılması gereken yerlerde ödeme yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla kullanılabilecek. Üniversitemizin Merkez ve ilçelerdeki tüm yerleşke ve birimlerinde kullanılabilecek ve üzerinde kullanıcıya ait fotoğrafın da yer alacağı Kampüs (Bank24 Jet) Kartlar, tüm personel ve öğrenciler ile ziyaretçilere verilecek ve 2013 yılı Nisan ayından itibaren kullanılmaya başlanacak. 6 yıl geçerli olacak protokol gereği söz konusu kart için ücret talep edilmeyecek, personel ve öğrencilerden proje süresi boyunca hesap işletim ücreti, kart işletim ücreti ve kart ücreti adı altında hiçbir ücret alınmayacak. Ancak kayıp, çalıntı, yanlış bilgi vb. kullanıcı hatası sonucu oluşan sorunlu kart yenilemelerinde ise kart sahibinden 20 TL talep edilebilecek.
İmzalanan protokol gereği, altyapısı, sistem, donanım, yazılım gibi tüm otomasyon sistemleri banka tarafından düzenlenecek olan kart, üniversitemiz öğrenci ve personelinin görsel, metin ve data halinde bilgilerini taşıyacak, yerleşke giriş-çıkışlarında üniversitemizin öğrencisi ve personeli olduğunu ispatlamasını sağlayacak. Ayrıca, turnike ve bariyerlerde otomatik geçişi sağlamasına, yemekhane gibi yerlerde ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılamasına yönelik da olarak kullanılacak.
(CM-AT-Y)

03.01.2013 13:18:53 TSI

Editör: Wan Haber