Erzincanlı ciritçiler, yurt genelinde düzenlenen turnuvalara, kar kış demeden antrenman yaparak hazırlanıyor. Kar üstünde ve soğuk havaya aldırış etmeyen ciritçiler, düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye genelinde önemli başarılara imza atan Erzincanlı ciritçiler, 2013 yılında düzenlenecek turnuvalar öncesinde hazırlıklarına devam ediyor. Kar üstünde özel yetiştirdikleri atlarıyla antrenman yapan sporcular, soğuk havaya da aldırış etmiyor.
Her hafta pazar günleri Fatih Mahallesi'nde bulunan cirit sahasında çalışmalarını sürdüren Erzincanlı ciritçiler bu hafta kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden antrenman yaptı. Karla kaplı zeminde at koşturan ve birbirleriyle kıyasıya mücadele eden sporcuların gösterileri vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Kar yağışı altında devam eden çalışmalar gün boyunca devam etti.
Cirit sporunu daha da yaygınlaştırmak amacıyla Erzincan'da bir çok cirit kulübünün kurulduğunu ifade eden sporcular, cirit sporunun kar üzerinde daha rahat oynandığını belirterek, "Karlı zeminde oynayabilmek için atlarımızın ayaklarına çivili nal yaptırıyoruz. Böylelikle daha rahat zemine tutunuyorlar. Soğuk olmasına rağmen mücadele sırasında üşümüyoruz" dedi.
(CM-AT-AŞ-Y)

07.01.2013 11:51:01 TSI

Editör: Wan Haber