Hatay'ın Erzin ilçesinde 2012-2015 yıllarını kapsayan "Hatay İli Turizm Strateji ve Eylem Planının tanıtımı yapıldı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in de bulunduğu tanıtım planında ilk konuşmayı Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek yaptı. Şimşek, "Erzin'de narenciyeye verdiğimiz önem kadar turizme de vermekteyiz. Erzin gerek narenciyesi, gerekse şifalı suları ile öne çıkmış bir ilçedir. İlçemizde turizmin gelişmesi için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.
Erzin'de turizm ile ilgili yapılan ve yapılacak olan tesislerle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam İskender Yönden ise İlçe turizminin canlanması için bir dizi çalışmaların sürdüğünü, şu anda şifalı sularda hayata geçirmek istedikleri proje için bir kısım ödeneğin geldiğini ve bir kısmının da geleceğini belirtti. Yönden, bunun yanı sıra İssos Antik Kenti'nin de yer altı fotoğrafı çekimlerinin tamamlandığını, burada 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan bir şehrin yattığını ve yapılan çalışmalarla bu şehrin gün yüzüne çıkarılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise Hatay'ın bir turizm cenneti olma yolunda çok fazla yol kat ettiğini söyleyerek, "Dinlerin buluştuğu Hatay-Antakya'da turist sayımızı daha da artırmamız gerekiyor. Bunun içinde elbirliği ile çalışmamız gerekiyor. Hatay sınırları içerisinde olan tüm köy, kasaba ve ilçelerin ayrı bir önemi vardır. Buralara daha çok turist çekeriz bunun çabası içerisindeyiz" diye konuştu.
Hatay İl Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş da 2012-2015 yıllarını kapsayan "Hatay İli Turizm Strateji ve Eylem Planının" tanıtımıni yaptı.
Sunum sonrası soru cevap kısmına geçildi. Erzin Termik Santrallere Karşı ve Çevre Platform sözcüsü Nejdet Sökmen, "Turizm cenneti ilçemizde turistik tesislerin ön plana çıkması gerekirken, dünyada nadir bulunan Burnaz Sahillerine 5 adet termik santraller yapılmakta. Bu sunulan turizm planıyla hiç bağdaşmamaktadır. Eğer ki burada turizmin canlanması için bir dizi çalışma yapılacak, o zaman bu termik santrallere bir çare bulunmalı. Eğer bu termik santraller kurulmaya devam ederse, şu anda planını görüştüğümüz turizm tesislerinin yanında bir de turizm hastanesi yapılmalıdır" dedi.
Sunuma katılan misafirlere Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, portakal suyu ikramında bulundu. Toplantı sonrası ise Şifalı Sular Tesislerinde öğle yemeği verildi.
(MEU-Y)

06.12.2012 17:17:58 TSI

Editör: Wan Haber