Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Belediye Başkanı Fesih Yalçın, yeni yasa kapsamında belediyeye bağlanacak 88 köy muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.
Muhtarlara kabul edilen Büyükşehir Yasasını ve bu kapsamda belediyenin mahalle statüsüne kavuşacak köylerde yürüteceği hizmetleri anlatan Yalçın, nüfusu 500'ün altında olan tüm köylerin muhtarlık statüsünden çıkartılacağını, ilçedeki 88 köy muhtarlığının yeni yasa kapsamında 39 muhtarlığa ineceğini, bir muhtarlığa en az 15 köyün bağlanacağını söyledi.
Büyükşehir Yasası hakkında muhtarlara bilgi veren Yalçın, "Muhtarlarımız bütçesi olmayan, fedakar bir meslek icra ediyorlar. Merkezi hükümetin çıkardığı Büyükşehir Yasasıyla birlikte ilçemizdeki 88 muhtarlık, 39 muhtarlığa indirilmektedir. Nüfusu 500'ün altında olan bütün köyler bu yeni yasa ile birlikte bir bütün olarak muhtarlıktan men edilmektedir. Bu durumda, bizi zor bir süreç beklemektedir. Bu anlamda merkezi hükümetin ne yapmak istediğini, nasıl bir yol çizdiğini anlamış değiliz. Ancak köylerimizin belediyelere bağlanması bazı avantajlar da teşkil etmektedir. Bütün köylerimiz, bu yasayla birlikte ilçemizin birer mahallesi haline gelecektir. Hizmet anlamda bu durum, köylerimiz için avantaj teşkil etmektedir. Biz tüm kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hizmetkarlarıyız, onlara hizmet etmekten de büyük gurur duyuyoruz" dedi.
(ET-YRT-OK-Y)

03.01.2013 15:37:52 TSI

Editör: Wan Haber