Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği tarafından AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'nın, "Leonardo da Vinci Programı" teklif çağrısı çerçevesinde hazırlanan projenin Ulusal Ajans'a teslim edildiği belirtildi.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'nın, "Leonardo da Vinci Programı" teklif çağrısı çerçevesinde hazırlanan projeyi, Ulusal Ajans'a teslim ettiklerini söyledi.
Proje ile engellilere yönelik mesleki eğitimin güçlendirilmesine yardımcı olmanın amaçlandığını belirten Şentürk, "Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının ''Leonardo da Vinci Programı''2013 yılı teklif çağrısı çerçevesinde hazırladığımız projeyi Ulusal Ajansa teslim ettik. Proje ortakları Almanya Diakonische Vakfı, Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Zonguldak Ereğli Ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) katılımı ile gerçekleştirilecek projeyle engellilere yönelik mesleki eğitimin güçlendirilmesine yardımcı olmak amacıyla 'engellilerin iş yaşamındaki motivasyonlarının artırılması ve rollerinin güçlendirilmesidir. Bu projenin gerçekleştirilmesi ile engellilerin bölgemizde istihdamlarının artırılması ve işverenlere kalifiye eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
(HH-SA)

05.02.2013 17:50:01 TSI

Editör: Wan Haber