Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı tamamlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunulan 41 tesisin açılış töreni, büyük yankı uyandırdı.
Erciyes Tekir Kapı'da düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen tören, Türkiye gündeminde kendine yer buldu.
Toplam maliyeti 123 milyon 327 bin TL olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde 29, şehir merkezinde ise 12 ayrı yol çalışmasının Başbakan Erdoğan tarafından hizmete sunulduğu törene, ulusal ve yerel basın büyük ilgi gösterdi.
"Siyasete Kar Molası", "Erdoğan Erciyes'te Hedef Büyüttü", "Gül'ü Yetiştiren Şehir", "Erdoğan'dan Kayseri'ye Büyük Övgü", "Erciyes Zirvesi'nde Yüksek Hedefler" başlıklarıyla ulusal gazetelerde geniş yer alan tören, ayrıca ulusal ve yerel televizyonlarda da ilk haber olarak yayımlandı.
Kayseri'nin turizm sektöründen daha fazla pay almasına imkan tanıyacak olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan tören, yurt çapındaki kayakseverlerin ilgisini de Kayseri'ye çekmiş oldu.
(ZB-Y)

12.02.2013 16:43:28 TSI

Editör: Wan Haber