Erciş ilçesinde bir inşaatta yaşanan ihmal sonrası inşaatın 3’üncü katından düşerek ağır yaralanan 12 yaşındaki Mustafa Aknarcı kaldırıldığı hastanede 4 gündür yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gece geç saatlerde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Aknarcı, Alkanat Mahahallesi kabristanında ağıt ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van’ın Erciş ilçesinde 15 Ağustos günü doğum gününü kutladıktan sonra arkadaşları ile birlikte çevre güvenliği alınmayan bir inşaata oyun oynamak için giren Mustafa Aknarcı (12) henüz öğrenilemeyen bir nedenden inşaatın asansör boşluğundan düşerek ağır yaralandı.

Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesi sonrası yapılan ilk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aknarcı, burada süren 5 günlük tedavinin ardından kurtarılamayarak yaşama yenik düştü. Ailenin, Aknarcı’nın cenazesini Erciş’e getirmek için Van Büyükşehir Belediyesinden cenaze taşıma aracı için yaptığı başvuruya olumsuz cevap verilmesi sonrası Erciş Belediyesi tarafından gönderilen cenaze aracı ile ilçeye getirilen Aknarcı’nın cenazesi ağıt ve göz yaşları içinden Alkanat Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Aknarcı’nım taziyesi Alkanat Mezarlığı yanında bulunan Eset Yağar taziye evinde yapılacak. (Kaynak:ajansercis.com)

Editör: Wan Haber