Konu ile ilgili konuşan Erciş Belediye Başkanvekili ve Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, yaşanılacak taciz olaylarına karşı Ercişli erkekleri uyardı.

Ajansercis'te yer alan habere göre, Van’ın Erciş ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında açılan Erciş Belediyesi tarafından açılışı yapılan Aile ve Kadın plajında kadınların erkekler tarafından taciz edildiği iddia edildi.

Bitlis-Adilcevaz yolu üzerinde Erciş’e 10 km uzaklıkta olan Aile ve Kadın plajı ile ilgili katıldığı bir radyo programında konuşan Erciş Belediye Başkanvekili ve Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, halkın sorularını cevapladı.

Program sunucusu olan ve aynı zamanda Aile ve Kadın plajında çalışan kadın sunucunun ve Yaşar’ın, yaşanan taciz olaylarında polis ve jandarmanın gün içerisinde taciz olaylarına karşı plajda oldukları sözleri, akıllarda soru işareti yarattı. Yaşar, yaşanılacak olası bir olumsuzluk ya da taciz olaylarına karşı Ercişli erkekleri uyarmayı ihmal etmedi.

Programda konuşulan bu ifadelerin ardından kadınların, plajda kadınlara yönelik taciz olup olmadığını sorusuna yanıt vermekten kaçınan Yaşar, “plajda kadınlar erkek tacizine mi maruz kalıyor?” iddialarını güçlendirdi.

Kadınlara haftanın 3 günü bedava olan Aile ve Kadın plajında yaşananlara karşı alınacak tedbirler ise, merak konusu oldu. (Kaynak:ajansercis.com)

Editör: Wan Haber