Manisa'da, spor yapmak isteyen engelli vatandaşların ulaşımı için alınan özel olarak tasarlanmış "Engelli sporcu servis aracı", düzenlenen törenle tanıtıldı.
İl Özel İdaresi'nin bahçesinde düzenlenen tanıtım törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Uçak, AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı, İl Genel Meclisi eski başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve engelli vatandaşlar katıldı. Minibüsün, Manisa İl Özel İdaresi tarafından 138 bin TL'ye, spor yapmak isteyen engellileri evlerinden alarak spor tesislerine taşıması amacıyla alındığı bildirildi. 4 tekerlekli sandalye ve 14 engelli yolcu taşıma kapasiteli minibüsün tanıtım töreninde konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu araç sayesinde engelli vatandaşların spor alanlarına ulaşımının kolaylaşacağını belirterek, "Evleri ile tesisler arasından önemli bir bağ olacak aracı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bunun için Özel İdaremize, İl Genel Meclisimize, Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bize önemli destekleri oldu. Sayın Bakan'ın 'Siz bir araç alın, biz size bir araç daha vereceğiz' sözü böylece gerçekleşecek. Diğer aracımızın da en kısa zamanda gelmesini ümit ediyoruz. İnşallah zamanla bu araçların sayısı çok daha artacak ve ilçelere de yayılacak" dedi.
Daşöz'ün ardından söz alan AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Tanrıverdi, "Engelli kardeşlerimiz, şehrimizin yüzünü güldürecek, göğsümüzü kabartacak spor dallarında başarılara imza atmaktadırlar. İnşallah biz de bu başarılara bir nevi katkıda bulunmuş oluruz. Bu kardeşlerimizin başarısı, bizim başarımız demektir" şeklinde konuştu.
(AY-ERG-Y)

12.01.2013 16:38:24 TSI

Editör: Wan Haber