Antalya'nın Alanya ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede elektrik kesildi. Benzin olmadığı için jeneratör de çalışmayınca, 3 ay boyunca gece için hazırlanan engelli öğrenciler ve aileleri gözyaşlarına boğuldu.
Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Atatürk Kültür Merkezi'nde, Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik, elektriklerin kesilmesi ve benzin olmaması nedeniyle jeneratörün çalışmamasıyla yarıda kaldı. Bir anda kesilen elektrik, salonu tıklım tıklım dolduran aileler ve öğrencileri şok etti. Karanlık nedeniyle korkan çocuklar çığlık çığlığa ağlamaya başlarken, aileler ise engelli çocuklarını sakinleştirmek için büyük gayret gösterdi. El fenerleriyle bazı veliler, öğrenci ve ailelere yardımcı olmaya çalıştı. Down sendromlu bir genç ise giden elektrikten habersiz darbukasını çalarak şarkı söylemeye devam etti. Elektriklerin gelmemesi üzerine sahneye çıkan Feridun Özdeş, "Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Çok kırgınız. Üzgünüm, gösterimizi artık bitiriyoruz. Özür dilerim" dedi. Özdeş'in konuşması, veliler tarafından alkışla karşılandı.
Bir süre sonra elektrikler geldi. Öğrenciler, "3 ay boyunca bu gece için hazırlandık. Şimdi elektrikler geldi ama artık çok geç " dediler.

"ÇOK KIRGINIZ"
Elektriklerin gitmesine isyan eden bir engelli öğrenci ise, ağlayarak kaçmak istedi. Ailesi ve öğretmenlerinin güçlükle durdurduğu öğrenci, zor da olsa sakinleştirildi. Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Feridun Özdeş, "13'ncüsünü düzenlediğimiz gecede ve engelsiz kent yolunda hizmet veren Alanya'daki Kültür Merkezi'nde, çocuklarımın bu gün hevesleri kursaklarında kaldı. Bu çocukları sosyalleştirip hayata katmaya çalışırken, şu hale bakın. Çok üzgünüm, bunun adı tramva" dedi.
Seçil Gök adlı kız çocuğu ise, "Ablam burada eğitim görüyor. Bu gece için aylardır hazırlanmıştı, hiç olmadı. Yakışmadı" diye konuştu.
(AB.RY)

07.12.2012 19:32:52 TSI

Editör: Wan Haber