Ünyeli Arif Vidinli'nin yapımını üstlendiği Metal Teknolojisi ve Denizcilik Atölye ve Derslik binasının inşaat çalışmaları başladı.
Çalışmaları yerinde incelemek üzere Endüstri Meslek Lisesi'ne ziyarette bulunan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek, konuyla ilgili Ünye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Metin ve sorumlu Mühendis Miraç Nas'tan bilgi aldılar.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, yardımı yapan Arif Vidinli'nin akrabası olduğunu ve kendisinin ricası ile bu yatırımı yaptığını belirterek, "Sayın Arif İsmet Vidinli tarafından Ünye'de böyle bir girişimde bulunmasını kendisinden rica etmiştim. Arif Vidinli benim halamın oğlu. Oda bizi kırmayarak Ünye'ye geldi. 750 bin TL değerinde Ünye Halk Eğitim Merkezi'ni, 1 trilyon 200 bine 1. Endüstri Meslek Lisesi'ni ve şuan temelini atmakta olduğumuz endüstri mesleğin 2. etabını Ünye'mizde başlattı. Bu 2. etap da yine aynı şekilde 1 milyon 250 bin değerinde olacak. Bütün Endüstri Meslek Lisesi'nin bu anlamda restorasyonu gerçekleştirilecek" dedi.
Bina ile ilgili bilgi veren Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise konuşmasında, binanın 8 derslik ve 2 atölye ile birlikte bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağını ve binanın 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesini planladıklarını belirterek, "17 Eylül tarihinde hayırsever Arif Vidinli tarafından yaptırılan ilk atölye açtık. Bu da ikincisi olacak inşallah. Burada ekstradan 8 derslik daha olacak içerisinde. Hayırseverimiz okulu, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitim alanında bu katkılarından dolayı hayırsever Arif Vidinli'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ünyeli Arif Vidinli'nin daha önce yaptırdığı Mehmet Necati Vidinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yeni yapımına başlanan Metal Teknolojisi ve Denizcilik Atölye ve Derslik binası ve de mevcut binaların onarımı ile ilgili çalışmaların toplam 3 milyon TL'lik değerde olduğu belirtildi.
(SG-SLH-Y)

20.02.2013 15:58:42 TSI

Editör: Wan Haber