Görev esnasında vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına en uygun ve en kolay ulaşılır hizmet anlayışı ile yürütülen Toplum Destekli Polislik uygulamasının, günümüz imkan ve olanaklarını kullanarak vatandaşlara daha yakın olma gayreti içinde çeşitli çalışmalar yürüttüğü bildirildi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin yürütülmesinde, toplumla iç içe ve her zaman insanlarla iletişime açık olmak, güvenlik hizmetlerine toplumun katılımını sağlamak, toplumla işbirliğinde bulunmak, güvenlik hizmetlerine toplumsal taleplere göre yön vermek, vatandaşın güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde sorumluluk alma bilincini geliştirmek, toplumla işbirliği yapmaya ve iletişim kurmaya yönelik mekanizmalar oluşturmak, toplumla işbirliği ve iletişim halinde yerel özellikler ve öncelikler odaklı hizmetler yürütmek ve polis halk yakınlaşmasını sağlamak ilkeleri birincil derecede önem arz eder'' denildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bu bağlamda; vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları kapsamında broşür ve kapı stickerlarının hafta içinde Cumhuriyet Meydanı, hafta sonları Kayseri Park, Forum Kayseri, İpeksaray ve Meysu Outlet alışveriş merkezlerinde kurulan "Bilgi Paylaşım Noktası" standında dağıtımları devam etmektedir. Halkın görüş ve önerilerine yer vermek maksadıyla "Bilgi Paylaşım Noktası" Standının yanında "Vatandaş Görüş ve Öneri Defteri" uygulaması faaliyete geçirilmiş olup deftere yazılan görüş ve öneriler ilgili birimlere iletilmektedir. Stand uygulaması kapsamında farkındalığı artırmak maksadıyla "Telefonda Dolandırıcılık, İnternet ve Çocuk Güvenliği, Hız ve Alkol, Uyuşturucu, Araçta Güvenlik, Kapı ve Pencere Güvenlik Sistemleri, Güvenlik Kameraları, İşyerinde Güvenlik, Sokakta Güvenlik, Evde Güvenlik, Emniyet Kemeri, Yankesicilik ve Dolandırıcılık" konularını içeren broşürler dağıtılmakta ayrıca büyük ekran televizyon da uyarıcı spot filmler gösterilmektedir.''
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünün hizmetlerinin vatandaşlar açısından değerlendirilmesinin ölçülmesi maksadıyla haftalık periyodlar halinde "Vatandaş Memnuniyet Anketi" adı altında anket çalışması yapıldığının da kaydedildiği açıklamada, ''Bu ankette vatandaşlara, polisin vatandaşlara davranışlarını genel olarak olumlu buluyor musunuz? Kayseri'yi emniyet ve asayiş yönünden yeterince güvenli bir şehir olarak görüyor musunuz? Polisin her türlü ihbar ve şikayetleri yeterince değerlendirdiğine inanıyor musunuz? soruları vatandaşa sorulmaktadır. Uygulama 30.06.2013 tarihine kadar devam edecektir'' denildi.
Açıklamada ayrıca, Toplum Destekli Polislik Şubesi personeli tarafından suç mağduriyetini en aza indirmek maksadıyla kamu kurumlarında, okullarda, Halk Eğitim Merkezlerinde, Cami ve Kuran kurslarında, kahvehanelerde, apartman ve sitelerde çeşitli konularda bilgilendirme toplantıları yapıldığı da vurgulandı.
DUYARLI POLİSLİK PROJESİ-
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa hazırlanan "Duyarlı Polislik Projesi'' hakkında bilgilerde verildi. Açıklamada, ''Proje kapsamında teşkilatın değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacak olan öğrencilerin, daha kaliteli güvenlik hizmetleri sunan, vatandaşlarla bütünleşmiş, Toplum Destekli Polislik felsefesini benimsemiş, iletişime açık, karşılaştığı problemlere üst düzeyde duyarlı ve farkındalığı yüksek polis memurları olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak, mezun olan öğrencilerin, değişime ve iletişime açık, görev alanındaki vatandaşların yaşadığı güvenlik problemlerine duyarlı, etkin iletişim ile problemin çözümüne vatandaşın ve ilgili kurumların katılımını sağlama becerisi ile donanmış, kaliteli güvenlik hizmetleri sunan polis memurları olmaları hedeflenmiştir'' denildi.
Bahse konu projenin, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde çalışan 20 mahalle polisi ile 2. sınıfta okuyan 20 öğrencinin, Salı ve Perşembe günleri alana çıkarak birlikte çalışmalar yapmaları, alanda vatandaşa soracakları sorularla Toplum Destekli Polisliğin toplumda nasıl ve ne düzeyde algılandığının araştırılması, faaliyetlere katılan öğrencilerin, ev, esnaf, muhtar, kurum, sivil toplum kuruluşları, okul ziyaretleri gerçekleştirerek uygulamaları yerinde görmeleri ve doğrudan bilgi sahibi olmaları amacıyla yürütüldüğü de kaydedildi.
(ZB-Y)

05.01.2013 11:56:21 TSI

Editör: Wan Haber