Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kuruluşunun 75. yıl dönümünde başlatmış olduğu, 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında kampanya ile ilgili farkındalık oluşturmak ve kampanya ile ilgili desteği canlı tutmak amacıyla TMO Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Gıda Tarım ve Hayvancılık Düzce İl Müdürü Harun Kabaoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konu ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü İbrahim Ağmil, ekmeğin tüm dünyada en temel besin kaynağı ve Türk toplumunun kutsal değerlerden birisi olduğunu, zengin ve fakir sofralarının baş tacı olduğunu, israf edilen aslında çiftçinin alın teri, el emeği ve milli serveti olduğunu söyledi.
Ağmil, yapılan bir araştırmaya göre günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini, bu israf olmazsa 80 adet hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul yada 500 kilometre duble yol yapılabileceğini bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Düzce İl Müdürü Harun Kabaoğlu ise, bakanlığın ilgili kuruluşu olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 75. yıl dönümünde başlatmış olduğu, 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na gereken her türlü desteği vereceklerini, ekmeği israf etmenin geleceği israf etmek olduğunu, ekmek israfını önlemede ve konuyla ilgili bilinçlenmede herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, çiftçi eğitim yayım faaliyetlerinde ve gıda denetimlerinde ekmek israfı ile ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendireceklerini söyledi.
(AY)

12.02.2013 15:04:43 TSI

Editör: Wan Haber