Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği (SESDER) maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için Van merkez ve ilçelerinde 15 'Liseli Test Merkezi' kursu açtı.

Van'da Sosyal Destekleme Programı (SODES) tarafından desteklenen ve SESDER'le hayata geçirilen 'Liseli Test Merkezi' projesi kapsamında 15 adet üniversiteye hazırlık kursu açıldı. Kurslardan Yasemin Gökalp Şubesi'nin açılışına katılan Vali Münir Karaloğlu, konuyla ilgili projelerin devamının getirilmesini istedi. Kursu gezip öğrencilerle sohbet eden Karaloğlu, öğrencilere hangi bölümü ve hangi üniversiteyi istediklerini sordu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, "SESDER Van il merkezinde 6, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 15 adet Liseli Test Merkezi kursu açtı. Böylelikle Van ilindeki eğitim faaliyetlerinde katkıda bulunacaklar. Bugün biz temsilen bir tanesini açacağız. Kursların gençlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kurslar hakkında SESDER Başkanı Şerif Şengül tarafından bilgi alan Karaloğlu, kursları beğendiğini belirterek, yetkililerin bu konuyla ilgili projelerin devamını getirmelerini istedi.

SESDER Başkanı Şerif Şengül de proje kapsamında bin 500 öğrenciyi üniversite sınavlarına hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. Genel itibariyle maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kurslardan yararlanacağını aktaran Şengül, "Mezun durumunda bulunup dershaneye gitmeyen öğrencilerimiz de kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Şu ana kadar 850 öğrencimiz kayıt yapmış bulunuyor. Van ilimiz ve ilçelerimizde maddi durumu iyi olmayan çokça öğrenci var. Bunlar dershaneye gidemiyorlar. Biz de onlara böyle bir imkanı hazırlamak için bir proje hazırladık. Öğrencilerimize, milli eğitimde görevli olup kendini branşında kanıtlamış öğretmenler gelip ders verecekler" şeklinde konuştu.

Öğrencileri sınav stresinde uzaklaştırmak için kurslarda zaman zaman sosyal ve sportif faaliyetlerde yapacaklarını aktaran Şengül, "Tüm test merkezlerinde çalışmalara katılan ve başarılı olan öğrencilerimiz, Van il merkezi ve Van Gölü çevresi gezilerine katılabilecek. Ayrıca, seminer, spor turnuvaları gibi sosyal etkinlikler de mevcut olacak" diye konuştu.
Öğrenciler ise açılan merkezde sıcak bir ortam oluştuğunu ve evlerinde bulamadıkları ders çalışma ortamını burada yakaladıklarını belirterek, bu merkezlerine açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.
(ATL-Yİ-Y)

16.02.2013 16:54:31 TSI

Editör: Wan Haber