Eğitim Sen Lüleburgaz Şube Sekreteri Mehmet Sezgin: "Komşularımız emperyalistler tarafından işgal edilmeye çalışılırken ülkemizin operasyon merkezi olmasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

Lüleburgaz Demokrasi Platformu'nca ''savaş hayır' sloganıyla basın açıklaması düzenlendi. Kongre Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Sezgin, Türkiye'nin NATO toprağı olmadığını ve olmayacağını belirtti.

Sezgini şunları kaydetti: "NATO askerleri petriot füzelerinin kurulumu için ülkemize gelmeye başladı. Bir oldu bittiyle üstlerin ve gizli kampların ardından şimdi de patriot füzeleri ülkemize kuruluyor. Ülkemize partiot füzesi gönderen ülkeler mecliste karar almak zorunda kalırken, AKP meclise de halka da sorma gereği dahi duymadı.

Gaziantep, Hatay ve Adana başta olmak üzere ülkemiz bir iç savaş üssüne ve ABD'nin silah deposuna çevriliyor. Suriye'deki iç savaş güçlerinin ülkemiz örgütlenip eğitim aldıklarını artık herkes biliyor. Bunu dün gizli üsler tartışılırken yalanlayan iktidar da kabul ediyor, hatta bununla övünüyor. 'Burası NATO toprağıdır' diyen bir Başbakan'ın olduğu iktidardan başka türlü bir şey de beklenemezdi zaten.

Ama buradan biz de ilan ediyoruz, bu memleket NATO toprağı değildir, NATO toprağı olmayacaktır.

Komşularımız emperyalistler tarafından işgal edilmeye çalışılırken ülkemizin operasyon merkezi olmasını kabul etmeyeceğiz."
(MK

21.01.2013 13:35:33 TSI

Editör: Wan Haber