Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kolu üyesi dağcılar, geçtiğimiz hafta sonunda Aksaray ilindeki Hasan Dağı ile İzmir ve Aydın sınırlarında kalan Aydın Dağları'na kış tırmanışı yaptılar.
Efe Dağcılık'tan Dr. Nuri Zeyrek, geçtiğimiz cumartesi günü 3 bin 268 rakımlı Hasan Dağı tırmanışına katılarak, başarılı bir zirve tırmanışı yaptı. Hasan Dağı zirve tırmanışı ile ilgili bilgi veren Zeyrek, "Zirve tırmanışı dolayısıyla dağcı arkadaşlarla hasret giderme ve lojistik destek için alışveriş sonrası Helvadere'ye doğru harekete geçildi. Helvadere'den yaklaşık bin 700 metreye kadar traktörle ulaşabildik. Kamp yüküyle yaklaşık 250-300 metre irtifa çıkıldı. 2 bin metreye kamp atıldı. Ertesi günü rota kuzey kar kulvarı, yerel tabirle Damlakaya rotası idi. 7 saatlik mücadele sonrası zirveye varıldı. Zirve çok rüzgarlı ancak manzara muhteşemdi" dedi.
Efe Dağcılık üyeleri de pazar günü Bademli'den Aydın Dağları'na tırmanış gerçekleştirdi. Üç grup halinde yapılan Aydın Dağları tırmanışında, A grubuna Enis Çakıroğlu, B grubuna İbrahim Sürav, C grubuna ise Salim Taşbaş rehberlik yaptı. Taşbaş, "Pazar sabah saat 07.30'da Ödemiş Belediye Çamlık Parkı'ndan Bademli'ye hareket ettik. Bademli'den saat 08.40'da üç grup halinde 27 dağcı arkadaşlarımızla faaliyetimize başladık. A grubu yaklaşık 7.5 kilometre yürüyüş yaparken, B grubu da 11 kilometre yürüdü. C grubu olarak Aydın Dağları'nda Mumkayasın'na kadar yaklaşık 15 kilometrelik bir tırmanış yaparak güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Bademli'den Aydın Dağları zirve tırmanışına katılan dağcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(AG-ERG-Y)

05.02.2013 08:47:47 TSI

Editör: Wan Haber