Edirne Müftülüğü tarafından ilki 9 Ocak 2013'te düzenlenen İstişare Kurulu toplantılarının ikincisi bugün Öğretmen Evi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun da katıldığı toplantıda konuşan İl Müftüsü Emrullah Üzüm, "Gelecekte yapacağımız çalışmaları organize etmek için düzenli olarak bu istişare toplantılarını düzenleyeceğiz" dedi.
Edirne İl Müftülüğü'ne atandıktan sonra kurumu sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya getiren ve sosyal projelere ağırlık veren Müftü Emrullah Üzüm, Edirne adına faydalı projeler üretebilmek ve hayata geçirebilmek için İstişare Kurulu oluşturduklarını söyledi. Her ay düzenli olarak toplantılar organize ettiklerini ve bu toplantılarda Edirne için ne gibi projeler üretebilineceğinin tartışmasını yaptıklarını söyledi.
Bu kapsamda il İstişare Kurulu toplantısını 9 Ocak'ta gerçekleştirdiklerini ve bugün de ikincisini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Müftü Üzüm, "Gelecekte Edirne adına yapacağımız çalışmaları organize etmek için bugün gönül birliği ile bir kez daha toplandık. İnsanın maddi ve manevi olmak üzere iki yönü var. Manevi yön daha fazla alan kaplıyor. Çünkü insan manevi huzura erişemezse maddi olarak ileri safhada da olsa mutlu olamaz. Bizler de Edirne'mizi daha mutlu edebilmek adına projeler üretmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gelen tüm temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Müftü Emrullah Üzüm'ün açılış konuşmasının ardından toplantı gündemine geçildi. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa projeler üretilmesi kararının yanı sıra Kutlu Doğum Haftası'nda birtakım etkinlikler düzenlenmesi kararı alındı. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
(ORA)

20.02.2013 14:12:40 TSI

Editör: Wan Haber