Düzce'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesinde pilot okul olarak seçilen okullara tablet bilgisayar dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Fatih Projesine Düzce'den 3 okul dahil edildi. Bu okullardan pilot okul olarak seçilen 3 okulda alt yapı ve etkileşim tahta kurulumları tamamlandı. Pilot uygulama okullarından Düzce Anadolu Lisesi ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri ve okul öğretmenlerine tablet PC'ler dağıtıldı.
Törene Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, katıldı. Tablet PC dağıtım töreni sırasında konuşan Vali Adnan Yılmaz, Fatih Projesi'nin hem devrim niteliğinde hem de teknolojiyi yakalama sürecinde çok iyi bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Adeta devrim niteliğinde olan Fatih Projesi kapsamında sizlere tablet PC'ler dağıtıyoruz. Sizler bizi yarınlara taşıyacak olan çağdaş düzeye çıkarak olan gençlersiniz. Devletimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bilgi çağında en önde gidenlerden olmanızı arzu ettiği için Fatih Projesi'ni başlattı. Düzce Anadolu Lisesi'nde 219 öğrencimize, 50 öğretmenimize tablet PC dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu projeye katkıda bulunan başta Başbakanımıza, bakanlarımıza, milli eğitim camiasında görev alan bakanlıklara ilimizin milli eğitim teşkilatına ve öğretmenlerimize siz gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Fatih Projesi kapsamında Düzce'de 18 okulda 457 adet etkileşimli tahtalar hazırlandı. Bununla birlikte ilk etapta 350 öğrenci ile 170 öğretmene tablet bilgisayar dağıtılacak. Ayrıca liseler, ortaokullar ve ilkokullarda etkileşimli tahta kurma çalışmaları devam ediyor. Kademeli olarak bu öğrencilere de tablet bilgisayar dağıtımı devam edecek.
(AY)

21.02.2013 11:29:24 TSI

Editör: Wan Haber