BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursalı firmaları "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi"ne katılmaya davet etti.
"Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi" tanıtım toplantısı BUSAT ev sahipliğinde Almira Otel'de yapıldı.  Dünyada ilk kez İzmir'de gerçekleştirilecek "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi" tanıtım toplantısında konuşan BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin,  "3. Yaş Turizmi Türkiye'nin sağlık turizmi geleceği açısından son derece önemlidir. Bu mega projede Bursa Sağlık Turizmi Derneği  (BUSAT) olarak biz de elimizi taşın altına koyduk" dedi.
Esgin, Türkiye'nin sağlık turizm alanındaki çalışmalarında son dönemlerde olumlu gelişme kaydettiğini vurgularken,  hayata geçirilmeye çalışılan sağlık berbest bölgeleri ve dünyada ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi gibi mega projelerin bir gösterge olduğunun altını çizdi.
Esgin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dünyada örneği olmayan bir süreçten bahsediyoruz. Bursa'da 3. yaş yaşam merkezleri ile ilgili bir modeli geliştirebilir ve Avrupa'nın İskandinav destinasyonu sosyal güvenlik kurumları ile birlikte bir adım atabilirsek, bir dünya modelini hayata geçirebiliriz. Bu gelişmeler 100 sene sonra Türkiye'nin ve Bursa'nın seyrini değiştirecek gelişmelerdir" dedi.
Sağlık turizminin halkın dışında bir süreç gibi algılandığını belirten Esgin, Termal Kür Merkezi'nde hedefin Bursa'nın termal suyuyla ilk önce Bursalıların ve diğer illerin, sonra da dünya ile buluşması olduğunu söyledi. Sağlık turizmi ile Türkiye'ye gelen turist sayısının 3 kat arttığını kaydeden Esgin, Sağlık Turizmi Meslek Yüksek Okulları ile de ara eleman ihtiyacının karşılanacağına dikkat çekti.
KATMA DEĞERİ YÜKSEK TURİZM
Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi Koordinatörü Özlem Karakış ise yaptığı sunumda Türkiye'nin 2023 stratejik eylem planına göre sağlık alanında bir cazibe merkezi olma hedefinde olduğunu vurguladı.
İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Süreyya Şeker de, 'Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi'nin ulusal ve uluslararası tüm paydaşları bir araya getireceğine işaret etti.  Şeker, kongrenin İzmir Sağlık Turizmi Derneği öncülüğünde ve BUSAT sekreterliği ile 19-23 Nisan 2013 tarihinde İzmir Kaya Thermal&Convention'da gerçekleştirileceğini belirtti.  Kongreye 17 farklı ülkeden 35 konuşmacırın katılacağını ifede eden Şeker,  Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı kongrede yeni politikaların oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.
(MŞ)

15.02.2013 14:30:16 TSI

Editör: Wan Haber