Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımları oynadığı maçlarla spora engel olmadığını herkese gösterdi. Yenimahalle'nin engelsiz takımları hafta sonu oynadıkları maçları kazanarak çifte zafer yaşattılar.
Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı deplasmanda karşı karşıya geldiği Konya Engelliler Gücü Takımı'nı 4-1 yenerek deplasman galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Konya Selçuklu Belediyesi Stadı'nda oynanılan mücadelede Yenimahalle Belediyesi'nin gollerini Şeyhmuz, Barış, Ali ve Mehmet kaydetti. Yenimahalle Belediyesi bu skorla birlikte 9 puana ulaşarak zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı. Karşılaşma sonunda Konya Engelliler Gücü Kaptanı Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şenol Balaban'a Ampute Futbolu'na verdiği destekten dolayı plaket verdi.
Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig'in çiçeği burnunda takımı Yenimahalle Belediyesi sezonun ilk maçında Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı yendi. Altındağ Spor Salonu'nda gerçekleşen mücadeleyi Yenimahalle Belediyesi 78-53 kazanarak sezona süper başlangıç yaptı. Yenimahalle Belediyesi'nden Ahmet Yamaç oynadığı basketbolla bu sezon 1.Lig'in yıldızı olacağının sinyallerini verdi.
Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şenol Balaban aynı günde farklı şehirlerde oynanılan karılaşmalarda hazır bulunarak takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmalar sonunda bir açıklama yapan Balaban, "Her iki takımım da elde ettikleri başarılar ile model oldular. Onlar bugün elde ettikleri başarı ile hem spora engel olmadığını herkese gösterdiler hem de eve kapanan kardeşlerine galibiyetlerle hem hediye hem de cesaret verdiler. Hepsini tek tek tebrik ederek gözlerinden öpüyorum" dedi.
Karşılaşmalarda Balaban'a Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Vedat Soylu ve Bülent Yağar da eşlik etti.
(BK-ÖZ-Y)

03.12.2012 14:37:16 TSI

Editör: Wan Haber